Ráadásul ez nem egyfajta szimpátia díj, és még nem is csak sima szakmai díj, hanem egy szakmai verseny. Az Országos Erdészeti Egyesület ugyanis minden évben megrendezi Az Év Erdésze versenyt. Az idei országos döntőt pedig a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének kerületvezető erdésze, Gerner László nyerte, így 2022-ben ő viselheti ezt a megtisztelő címet, közölte csütörtökön a Mecsekerdő Zrt.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írják, az Év Erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket. A verseny legfontosabb célja az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, a legmodernebb erdőkezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése.

Idén tizennegyedik alkalommal került sor az országos döntőre, amely ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlott. Az elmúlt hetekben bonyolították le a területi versenyeket, melyeken összesen több mint 200 erdész közül kerültek ki a döntő résztvevői. Május 18-án és 19-én, kétnapos versenyen húsz erdész (tizenkilenc az állami erdőgazdaságok képviseletében, egy erdész pedig versenyen kívül, Székelyföldről) mérte össze tudását a legkülönbözőbb szakmai kategóriákban.

Az eredményhirdetés május 19-én a Pilisi Parkerdő Zrt. gyarmatpusztai vadászházában volt, ahol az Országos Erdészeti Egyesület képviseletében Andrásiné Dr. Ambrus Ildikó technikus alelnök, illetve a házigazda nevében Reinitz Gábor az erdőgazdaság vezérigazgatója adta át a díjakat.

Fotó: Mecsekerdő Zrt.
KategóriákJAZZ