A pécsi “Tölösi Péter” Alapítványhoz utalta el Pécs polgármestere, Péterffy Attila annak az elbukott pernek a jogerős ítélet után rá rótt költségét, amelyet ő kezdeményezett Vicze Csilla ellen. A Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője és dr. Halmos Péter jogi képviselő kérte azt, hogy az ügyvédnek megjáró tiszteletdíjat ne számukra utalja el a polgármester, hanem a beteg gyerekek gyógyítását segítő pécsi alapítvány kaphassa meg azt.

A cikk a hirdetés után folytatódikÁprilis második felében írt arról Vicze Csilla, hogy egyelőre nem fizette ki a pécsi polgármester annak a pernek a költségét, amelyet Péterffy Attila indított ellene, mondván megsértette az ő jó hírnevét, amikor a kampányban arról beszélt, hogy a PannonPower, illetve a Pécsi Hőerőmű, Péterffy Attila vezérigazgatói működése idején hány köbméter fát égetett el.

Márpedig a bíróság március elején – a korábbi, elsőfokú ítélethez hasonlóan – másodfokon is azt mondta ki a polgári peres eljárásban, hogy Vicze Csilla nem sértette meg Péterffy Attila jó hírnevét. Illetve, hogy a civil környezetvédő véleményt mondott, amit Péterffy Attilának tűrnie kell. Vicze Csilla a közügyek szabad vitatását biztosító alapjog gyakorlása körében fogalmazta meg véleményét, Péterffy pedig polgármesterjelöltként is közszereplőnek minősült, így fokozottabb kritikák tűrésére volt köteles, sőt a politikusnak számolnia kellett volna azzal, hogy a hőerőműben való munkája, akár kritikus módon is előjön majd a kampányban.

Vicze Csilla azt mondta bő egy héttel ezelőtt, hogy Halmos Péter ügyvéddel megbeszélték, hogy az ügyvédi munkadíjat, amit a polgármesternek kell vesztes félként viselnie egy pécsi civil szervezetnek, a leukémiás és tumoros beteg gyerekek gyógyítását segítő “Tölösi Péter” Alapítványnak utalja el.

Lapunk megkereste a városházát is, akik arról tájékoztattak, hogy az összeget a polgármester azóta elutalta. Mindezt ma Vicze Csilla is megerősítette lapunknak, így a beteg gyerekeket segítő pécsi alapítvány 441 ezer forintos utalást kapott ma, ennyi volt ebben a perben az alperes által felkért ügyvéd tiszteletdíja.

KategóriákMETÁL