A nyári időszakban a tudatos felnőttek előtt hatalmas feladat áll, hiszen meg kell találni azt az egy lábbelit, amely passzol a lurkóra. A Borgo.hu gyermek szandál modellei között szerencsére több olyan van, amely a legtöbb ovis és sulis gyerkőcnek megoldást jelenthetnek a mindennapok során. Nem elhanyagolható tényező ugyanis, hogy a forró napokon milyen szandi kerül a lábukra, hiszen fontos, hogy elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket.

A cikk a hirdetés után folytatódikVakáció kérdése: miért más nyárra szandált választani?

A tökéletes gyermek szandált megtalálni sem a fiúk, sem a lányok részére nem egyszerű. Nem mindegy, hogy milyen lábbeli kerül az amúgy még növésben lévő tappancsokra. Nem véletlenül választ sok szülő minőségi darabokat, hiszen ezek tartják a fejlődő lábakat, kisebb eséllyel alakulnak ki deformitások. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy milyen egy ideális darab a gyerekek számára. 

A legtöbben azon a véleményen vagyunk, hogy nyáron a legjobb otthon a kertben szaladgálni hagyni a kicsiket. Sok problémát tud azonban okozni, ha lurkók cipő nélkül élvezik a friss levegőt és a szabadságot. Persze a talpizmoknak jót tesz a selymes fű, azonban sokszor egyéb más is található a talajon, ami esetleg gondot okozhat. 

Milyen szandál való a gyermekek lábára ilyenkor?

Mivel az idő egy részét biztosan nem a kertben töltik majd el, így időnként szükség van arra, hogy kilépjünk a nagyvilágba. Ilyenkor nagyon fontos szempont, hogy mindenféle talajra passzoló szandit válasszunk a kicsik számára. Mivel a meleg miatt a járda könnyedén felforrósodhat, valószínűleg senki nem szeretné, ha a kicsik lába megégne. Fontos továbbá, hogy az adott lábbeli talpa bírja az esetleges szennyeződéseket, üvegdarabokat, egyéb szemeteket, amelyek veszélyforrást jelenthetnek a számukra. A meleg idő miatt zoknira biztosan nem lesz szükség, így az a plusz réteg nem lesz ott, hogy vigyázzon a tappancsaikra. 

Mit mérlegeljünk vásárlás előtt?

Az első és legfontosabb, hogy a szandi elöl nyitott legyen, míg hátul inkább zárt. A kisebb gyermekek esetében ugyanis fontos a stabil tartás és a megfelelő szellőzés. Ez a típus pont megfelel nekik nyárra, hiszen alátámasztást kapnak a bokák, miközben a lábak nem izzadnak túlságosan bele a lábbelibe. 

Az elöl és hátul egyaránt nyitott modelleket 4-5 éves kortól ajánlják, amikor már sokkal stabilabban járnak-kelnek az utcán. Ilyenkor már nincs akkora veszély a bokasüllyedésre, lúdtalpra sem, bár még mindig fontos a megfelelő alátámasztás.

Másik fontos szempont, hogy megfelelő anyaghasználatú szandit vegyünk nekik. Biztosan akkor is nagy figyelmet szentelünk az anyagnak, amikor magunknak választunk, miért tennénk másként a lurkók esetében? Mindenkinek kellemetlen egy olyan darab, amelyben megizzad a láb, esetleg csúszik, hiszen ez nem túl komfortos, nem lesz élvezetes egyetlen séta sem. Megoldást jelenthet azonban a bőrbarát anyag, amely felveszi és igazodik a lábak formájához, így nemcsak kényelmes lesz, hanem jól szellőző is. 

KategóriákINFÓ