A Magyar Közút egyik mai közleménye szerint e program keretében Baranya megyében megújul az 6604-es jelű Pécs-Abaliget összekötő út. Illetve annak egy 2,8 kilométeres szakasza, a pécsi Magyarürögi út, a Szigeti út és a Fábián Béla út közötti szakaszon a kivitelezési munkák várhatóan június 13-án indulnak el, és előreláthatólag az ősz végéig tartanak, ezalatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,8 kilométeren újul meg az 6604-es jelű út, írja közleményében a Magyar Közút A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet június 7-én adta át, a munkálatok június 13-án kezdődnek, a fejlesztés 150 napot vesz igénybe. A projekt az uniós TOP-program, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívásának keretében valósul meg.

A felújítás magába foglalja a meglévő burkolat aszfalt kopórétegének a cseréjét, a szükséges helyeken további aszfaltréteg beépítésével a burkolat megerősítését, a szakaszon található buszváró peronok átépítését, a csapadék elvezetését biztosító szegélyek, folyókák, árokburkoló elemek és átereszek építését, a meglévő vízelvezető rendszerek tisztítását, a közműszerelvények szintbehelyezését és az új burkolati jelek felfestését. Az elkészült aszfaltburkolat mellé nemesített padka épül és a szakaszon található két híd is megújul. A munkálatok ideje alatt sebesség- és forgalomkorlátozásra számíthatnak a térségben közlekedők.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, és nagymértékben javul az út színvonala is. A Magyar Közút közleménye szerint az állami társaság bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Magyar Közút közleménye alapján azt írhatjuk, hogy 2018-ban a részben brüsszeli (értsd: Európai uniós pénzből) fizetett Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi, 4 és 5 számjegyű mellékút teljes körű felújítását indította el. Ebből Baranya megyében ezidáig több mint 20 kilométernyi út készült el, további mintegy 35  kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.

KategóriákPOP