A magyar háziasszonyok szájából az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés a következő: “Mit főzzek?” És erre csak nagyon ritkán kapnak választ. Ilyenkor jön az agyalás, hogy vajon mivel is lakassuk jól a családot, mi az, amit könnyen el lehet készíteni, és szívesen meg is esznek? És nyáron ezt tovább bonyolítja, hogy nagyon meleg is van, nem akarjuk tovább fűteni a konyhát. Ilyenkor jól jön, ha megnézhetjük, mások miket készítenek ilyen esetekben vagy egyszerűen csak kapunk néhány tippet a heti menühöz.

A cikk a hirdetés után folytatódikKik töltik fel a receptjeiket a weboldalakra?

Jól jönne néhány tipp a heti menühöz? Jó lenne olyan helyről tájékozódni, ahová kezdőtől a haladóig mindenki megtalálja a neki való kihívásokat? Ez esetben érdemes szétnézni a receptneked oldalon is!

Itt tulajdonképpen bárkinek van rá lehetősége, hogy megossza a kedvenc receptjét, de ami a legjobb, hogy azok, akik elkészítik az adott ételt, véleményezhetik is azt. Ezeket mi is el tudjuk olvasni, így még azelőtt felkészülhetünk az esetleges módosításokra, mielőtt nekiállnánk a főzésnek. 

Húsos receptek

Vannak esetek, amikor nagyjából tudjuk, hogy mit szeretnénk. Semmi konkrét, csak annyi, hogy hús legyen benne. De mi is legyen pontosan? Ilyenkor nagyon nehéz gondolkozni, hiszen szinte csak két-három ételre korlátozódik a gondolatmenetünk, pedig a világ ételei között annyival több lehetőség van. Csak szükségünk van egy platformra, ahol megismerhetjük ezeket. A recept megosztós oldalaknál keresve sem találhatnánk jobb lehetőséget erre. És persze ez nem csak a húsos ételekre igaz, hanem minden másra is, legyen szó akár levesekről, tésztafélékről, péksüteményekről, főzelékekről, vagy egytálételekről.

Desszertek

Az is nehéz eset, mikor a tervezett menü mellé kell egy desszertet választani, de még nehezebb a helyzet, mikor a családra hirtelen rátör az édesség éhség. Ilyenkor többnyire abból kell gazdálkodnunk, ami éppen otthon van. Ha pedig fantázia hiányában nem jut eszünkbe semmi, akkor lehet, hogy el is engedjük az édesség kérdést. Pedig meglehet, hogy egy csomó lehetőségünk lett volna, csak nem ismertük az adott recepteket. Ezen is könnyűszerrel segíthetünk, ha az alapanyagok ismeretében próbálunk az interneten keresgélni valami újdonságot.

Italok az ételek mellé

Amikor megvan a teljes menü az előételtől a desszertig, akkor azok, akik a tökéletességre törekszenek, próbálnak olyan italokat is választani, amik passzolnak a választott ételek mellé. Ezek lehetnek akár készen kapott italok is, de miért ne készíthetnénk ezeket is saját kezűleg. Hiszen a nyári melegben kevés jobb dolog kerülhet elénkfrissítőnek, mint egy pohár hideg limonádé, vagy házi szörp különleges jégkockákkal szervírozva, esetleg egy finom smoothie vagy jéghideg gyümölcs shake. 

Bármelyik étel és ital is kerül az asztalra, biztosan nagyon hálásak lesznek a családunk tagjai vagy épp a vendégek, hogy házi finomságokkal várjuk őket.

KategóriákINFÓ