Az Úgy tudjuk szúrta ki egy győri gyermekfesztivál megnyitójának élő Facebook-os videóján, hogy mivel és hogyan is “viccelődött” Győr polgármestere. Arra kérte a gyerekeket a július elsejei megnyitón, akik jelképesen átvették a város kulcsát, hogy szerezzenek egy kis pénzt a városnak, mert az fogytán van.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt lehet tudni, hogy az önkormányzatok is igen nagy bajban lehetnek, de semmi sem jelzi jobban valószínűleg a helyzet súlyosságát, mint az, hogy a Budapesten túli Magyarország egyik legirigyeltebb városának, ráadásul fideszes polgármestere egy ilyen helyzetben említi meg, gyerekeknek, hogy fogytán van az önkormányzat pénze.

A privátban kardiológus Dézsi Csaba András a poandémia miatti szünet után segédkezett a Györkőfesztivál szívének újraélesztésében, utána azonban, amikor megkapta a mikrofont, volt több elég meredek kijelentése. Ezek persze viccelődő megjegyzések, de nem elég sokan lehetnek, akik ezt nem tartják helyénvalónak, pláne nem egy olyan sikeres, nagy múltú esemény, mint a Vaskakas Bábszínház által szervezett Györkőcfesztivál megnyitóján.

A városvezető, azt követőn, hopgy megtapsoltatta Kocsis Rozit, a szervező Vaskakas Bábszínház vezetőjét – írja az Úgy tudjuk –, megjegyezte azt is, hogy „Persze nem lenne ez ilyen szuper, ha nem lenne ilyen jófej a polgármester.” Ezután arról beszélt, hogy a legfontosabb, hogy béke és szeretet legyen a hétvégén.

Majd jött a legmeglepőbb kijelentése:

„A gyerekektől azt szeretném kérni, hogy ebben a három napban a várost úgy vezessék, hogy egy kis pénzt szerezzetek a városnak légyszíves, mert annak fogytán vagyunk”

Videónk a Györkőcfesztivál élő videója lejátszásával készült

KategóriákPOP