Pécs vezetése elkötelezett a klímavédelem és egy zöld közösség létrehozása mellett, ennek szellemében indítanak útjára egy új, városi, az önkormányzat finanszírozásában megvalósuló kezdeményezést: ingyenes lakossági LED-csereprogramot, derült ki egy keddi, Péterffy Attila által jegyzett közleményből.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint a polgármesteri közlemény írja, az önkormányzat és intézményeinek szakemberei minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a bevezetőben írt cél elérésében a pécsi családokat is segítsék. Az egyik ilyen kézzelfogható segítség egy ingyenes LED-csereprogram, amelyet a CYEB jóvoltából, széles társadalmi összefogással valósít meg az önkormányzat.

A program célja, hogy izzócserék révén a családok energiafelhasználása csökkenjen. A pécsi lakcímkártyával rendelkező személyek ingyenes LED-izzókra jogosultak, a lehetőség egy online regisztrációt követően nyílik meg. A lehetőséggel magánszemélyek tudnak élni, a pécsi családok azon tagjai, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval.

A sajtóközlemény szerint azokra is gondoltak, akik nem gyakorlottak dokumentumok szkennelésében vagy az internet használatában. Annak érdekében, hogy ők is élni tudjanak a lehetőséggel, regisztrációs pontokat állítanak fel szerte a városban. Ezeken a helyeken kollégáim és önkéntesek segítenek azoknak, akik ezt a regisztráció során igénylik. 

„A program során telefonos ügyfélszolgálatot is indítunk, a felmerülő kérdésekben kollégáim sietnek a pécsiek segítségére. Azt, hogy melyik pécsi család hány ingyenes LED izzóra jogosult, a regisztráció során feltöltött adatok alapján a CYEB programja határozza meg” – írta Péterffy Attila.

A program szerinte jóval messzebb mutat, mint hogy gyakorlatilag bármely pécsi család ingyen fényforrásokhoz juthat. A LED-izzókkal jelentős megtakarítás érhető el, „márpedig a ránk váró nehéz időszakban minden megtakarított forintra nagy szükség lesz” – közölte.

Megjegyezte azt is, hogy ráadásul ezekkel a modern fényforrásokkal a környezetet is védjük, mivel a kevesebb elhasznált energia és a ritkább izzócsere kevesebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé.

KategóriákMETÁL