Jellinek Dániel az ország egyik leggazdagabb embere, elsősorban ingatlanokkal üzletelt, róla a Szabad Pécs írta meg, hogy ő vette meg a Pécs Plázát. Most neki üzent a Facebookon Karácsony Gergely.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Rtl.hu számolt be arról, hogy október 15-én bezárja a tulajdonos a Csepel Művek területén lévő, 300 férőhelyes munkásszállót. Az ok, amire hivatkoznak, természetesen itt is az energiaárak elszabadulása. A tulajdonos az a cég, az Indotek Group, amely a Pécs Plázát is tulajdonolja, s amely az egyik jelenlegi leggazdagabb magyarhoz, Jellinek Dánielhez köthető.

Az RTL-nek a munkásszállón élők elmondták, hogy nem tudják, hova költöznek, mi lesz velük, az önkormányzat ugyanis nem tud számukra helyet adni.

Erre a hírre reagálva posztolt ma reggel a Facebookon Karácsony Gergely, Jellineknek üzenve.

„Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között.

Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek.

Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért” – írta Budapest főpolgármestere.

Ki tudja, mi lesz a hatása Karácsony posztjának? Jellinek ugyanis beszélt már arról, hogy sok pénzt áldoz jótékony célokra.

Címkék:
KategóriákMETÁL