A forintárfolyamról is szó esett a szokásos, csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely szerint a forint gyengülésének hátterében nem gazdasági okok állnak, hanem a dollár erősödése. Utóbbi egyébként legalább részben mindenképpen igaz is lehet, az előbbit meg döntse el mindenki, mennyire hisz ebben a kormánynak. Az iskolákkal kapcsolatban pedig azt mondták, hogy tulajdonképpen az őszi szünet az nem egy kőbe vésett dolog, az iskolák maguk dönthetnek erről.

A cikk a hirdetés után folytatódikIgen, a minisztériumi épületekben már 18 fok van, sőt “időnként sajnos még ennél is hidegebb” – ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a mai kormányinfón.

Ugyanakkor a kormány nem gondolkodik abban, hogy bevezeti a négynapos munkahetet vagy a négynapos tanítási hetet az energiaválság miatt. Fontosak ugyanis a munkahely és az iskolai közösségek, és éppen elég káros volt ezekre a Covid-járvány.

Mindazonáltal hosszabb téli szünet és rövidebb őszi iskolai szünet jöhet (vagy akár el is maradhat az, leszámítva a Mindenszentek miatti hosszú hétvégét) a kormány szerint, mondván az iskolák maguk három napot adhatnak ki igazgatási szünetként, saját hatáskörben, így akár egyfajta őszi szünet mégiscsak lehet majd egyes iskolákban.

Az idei tanévben amúgy eredetileg (és jogszabály szerint) október 31-e (hétfőtől) november 4-e péntekig lett volna őszi szünet. Ez jelenleg az idei tanév rendje, ezt azonban Gulyás szerint idén meg fogják szüntetni – magyarán nem kell aggódniuk amiatt az iskoláknak, hogy nem adnak a gyerekeknek őszi szünetet.

Magyarul az energiaválság miatt hosszabb ideig lesznek télen otthon az iskolások, cserébe addig többet járnak majd iskolába.

Címkék:
KategóriákMETÁL