Nagyon friss hír, hogy beválasztották az Obama Foundation Leaders Europe programba a pécsi Nyirati Andrást. Annak az Emberség Erejével Alapítványnak a vezetőjét, amelyet a Páva Zsolt által vezetett Fidesz-KDNP-s pécsi önkormányzat megbélyegzett, egyébként Hoppál Péter országgyűlési képviselő hathatós részvételével. Azt állították, hogy a Soros Alapítványtól pályázati támogatást elnyerő alapítvány a migránsok betelepítését segítené, ami nyilvánvaló hazugság volt.

A cikk a hirdetés után folytatódikEhelyett számos remek helyi civil programot tudtak a régióban támogatni, plusz a működésüket biztosítani és új alapítványi és közösségi irodát nyitni. Most pedig egy másik komoly civil eredményt ért el Nyirati András és a pécsi alapítvány.

Olyan élhető társadalomért dolgozunk, amely az emberi jogokat és az egyenlőséget tiszteletben tartja, amelyben a demokrácia érvényesül” – vallja Nyirati András, aki megalapítása, 2006 óta vezeti az Emberség Erejével Alapítványt, olvasható a civil szervezet honlapján a legújabb mérföldkőről szóló híradásban – amit mi az Emberség Erejével Facebook-oldalán láttunk meg.

Mint fogalmaztak, ma is Nyirati András irányítja az alapítvány emberi jogi nevelési és játékosítási programját, aki nem csak szakmai vezetőként, trénerként is részt vesz a foglalkozásokon. Az elmúlt években az alapítvány tevékenysége jelentősen kibővült az irányításával, a dél-dunántúli régió meghatározó civil szereplőjévé vált. A szervezet több meghatározó, a civil társadalmat érintő támogatási programot valósított meg.

A friss hír az tehát, hogy magyar idő szerint kedden kora este jelentették be hivatalosan, hogy Nyirati Andrást, az Emberség Erejével Alapítvány vezetőjét is beválasztották az Obama Foundation Leaders Europe programba.

Az idei évben 36 európai résztvevővel dolgoznak majd együtt a világszerte aktív alapítvány mentorai, a cél a kiválasztott jelentkezők vezetői képességének fejlesztése, a kapcsolatteremtés és a hálózatosodás ösztönzése.

A Barack Obama elnökségének örökségére épülő programban olyan vezetők vehetnek részt, akik képesek pozitív, innovatív változásokat előmozdítani közösségeikben helyi és országos szinten, de akár európai léptékben is.

A 2022-es évfolyam tagjai megtekinthetők ITT. A listából kiderül, hogy még egy magyar tagja lett az Obama Foundation idei európai vezetői programjának, Molnár Zóra, a fogyatékkal élő embereket segítő magyarországi Jamba Alapítvány vezetője – akivel egy rövid interjút is készített a Szabad Pécs korábban, amikor a Szabadkikötőben segítséggel élő embereket kérdeztünk a TASZ, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet és az Önállóan lakni – közösségben élni csoport közös szervezésű pécsi kiállítás-megnyitója után.

Nyirati Andrással a közelmúltban a munkájukról az egyik Szabad Péntekben, a Szabad Pécs podcastjában beszélgettünk, előtte pedig egy hosszabb interjúban az országszerte elhíresült megbélyegzésükről is kérdeztük, a Magyar Narancsnak készített, de a Szabad Pécsen is megjelenő anyagunkban. 

KategóriákMETÁL