A hipertónia és a magas koleszterinszint hazánkban csakúgy, mint Európában, népbetegségnek számít. Mindkét betegségnek komoly következményei lehetnek, ezért jobb megelőzni vagy minél hamarabb kezelni őket.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindenkinek van a családjában vagy az ismerősei között olyan személy, aki marékszámra szedi a gyógyszereket naponta. Azonban a gyógyszer nem lehet opció egy életen át, van természetes megoldás a betegségek gyógyítására. 

A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése helyett igyál zöld teát!

A zöld tea, azon belül is a japán matcha tea valóban csökkenti a vérnyomást, és jó hatással van a koleszterinre is. Természetesen az orvos utasításait is be kell tartani, de a matcha rendszeres fogyasztása lassan, de biztosan segít. 

A matcha, a japán “csodaital” kifejti a hatását a szív- és érrendszerre is, mivel kiváló értágító és értisztító. Míg a fekete tea 66%-os hatékonysággal lazítja el az érfalakat, addig a zöld tea 91%-os hatékonysággal teszi ezt.

Ennek oka a zöld tea magasabb polifenoltartalma. Az érfalak lazítása és tágítása pozitívan befolyásolja a véráramlást, így a vérnyomás alacsonyabb lesz. 

A matcha a koleszterinszintet is csökkenti?

A koleszterin egy, a sejtjeinkben jelenlévő zsíros vegyület. A máj is termel ugyan koleszterint, de az bekerülhet a szervezetünkbe az állati fehérjék fogyasztásával is. Egy része epesavakká alakulva kiürül a széklettel, más része viszont visszaszívódik a bélrendszeren keresztül. 

Ha túl sokat fogyasztunk húsból és tejtermékekből, a szervezet nem bírja a fölösleget lebontani, így az a vérbe kerül. A vérben kering a “jó” koleszterin és a “rossz” koleszterin is, azaz a HDL és az LDL. Az LDL lerakódik az érfalra, amivel szűkíti az ereket, míg a HDL képes megakadályozni ezt. A “rossz” koleszterin lerakódásával kialakult meszes “plakkok” akadályozzák a vér áramlását, fokozzák a sztrók, szívroham és korai halálozás kockázatát. 

Itt lép a képbe a zöld tea, aminek napi rendszerességű fogyasztásával mindez megakadályozható. Az erek rugalmasságának növelésével a már meglévő plakkok is eltűnnek, és a vér akadály nélkül áramolhat. 

A zöld teák között is kiemelkedő a matcha tea jótékony hatása, hiszen egy csésze matcha 10 csésze másféle zöld tea hatásával ér fel. 

Miért ennyire hatékony a matcha?

A szüretelés előtt álló teacserjéket Japánban letakarják, így kényszerítik a klorofill- és cukortermelés növelésére. Az így nevelt növények színe élénk smaragdzöld, ízük pedig édeskés a megnövekedett cukorszint miatt. 

A cserjék legfiatalabb, legzsengébb ágai a legértékesebbek és legfinomabbak. A tealeveleket teljes egészében gőzölik, majd gránit malomkővel porrá őrlik. A matchaporban tehát elfogyasztjuk a növény minden porcikáját, minden pozitív hatásával együtt.

A legkiválóbb, prémium matcha teák közül választhatsz az M Matcha webáruházának kínálatában. Vásárolj minőségi, japán és finom teát, és győzd le a magas vérnyomást!

KategóriákINFÓ