Pár éve a legtöbben még azt sem tudták, mi fán teremnek az arcszérumok, most pedig egyre többeknél kerül be a mindennapi rutinban használt termékek közé. Vajon mi lehet a népszerűségük titka, miért érdemes őket alkalmazni?

A cikk a hirdetés után folytatódikHasonlóságok és különbségek a szérumok és az arckrémek között

Gyakori tévhit, hogy a szérum és az arckrém valójában szinte teljesen ugyanaz a termék, csupán az állag és a kiszerelés különböző. Nos, annyi igazság van benne, hogy némely tulajdonságukban hasonlítanak, ugyanakkor lényeges különbségek is vannak köztük.

A Helia-D oldalán kapható Geek&Gorgeous arcszérumok például az egyes aktív hatóanyagokat (például C-vitamin, retinol, hialuronsav) sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazzák, mint a hagyományos nappali vagy éjszakai arckrémek. Ez a legfontosabb eltérés a két terméktípus között, ezért célszerű a krémek mellett szérumokat is használni.

Abban viszont hasonlítanak, hogy a készítményekben gondosan összeválogatott, kimagasló hatékonyságú összetevők találhatóak, amelyek erősítik egymás hatását, így célzottan hatnak az egyes bőrproblémákra.

Milyen bőrproblémákra milyen szérumot használjunk?

A megfelelő termék megtalálása során abból induljunk ki, hogy milyen gondok vannak a bőrünkkel: túlságosan zsírosodik, és gyakran jelentkezek mitesszerek, pattanások? Vagy épp ellenkezőleg, a szárazság okoz problémát? Netán pigmentfoltok tarkítják az arcunkat? Elkezdtek megjelenni az első ráncok? Ezek kezelésére ugyanis mind léteznek hatékony szérumok.

A retinol, és “nagytestvére”, a retinal például élen jár a bőröregedés elleni harcban, hisz egy igen hatékony anti-aging hatóanyag, ugyanis serkenti a kollagéntermelést, ezáltal csökkenti a ráncokat.

Az azelain származékok a pattanások, pigmentfoltok és a pirosodás esetén segíthetnek, ugyanis normalizálják a faggyútermelést, blokkolják a pigmentfoltok kialakulásáért felelős enzim működését, és enyhítik a bőr érzékenységét. A Niacinamide (más néven B3-vitamin) összehúzza a pórusokat, szabályozza a bőr zsírtermelését, és csökkenti a pattanások megjelenésének esélyét. 

A C-vitamin egy remek antioxidáns, ami felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel, és a fényvédő krém hatását is erősíti, emellett serkentően hat a kollagéntermelésre.

Vízhiányos bőrre pedig keresve sem találni hatásosabb terméket, mint egy hialuronsavas arcszérum, ami nemcsak a bőr felszínén, hanem a mélyebb rétegekben is intenzíven hidratál, és erősíti a bőr természetes védőrétegét. 

A Beta-Glucant és Madecassoside-t tartalmazó arcszérum pedig nyugtatja, hidratálja és regenerálja az érzékeny, irritált, kipirosodott bőrt. Látható tehát, hogy ahány szérum, annyi előnyös hatás, ezért biztosan mindenki megtalálja köztük azt, amivel sokat javíthat bőre állapotán.

Hogyan használjuk a szérumokat?

Alapszabály, hogy az arcszérumokat mindig alaposan megtisztított bőrre vigyük fel, hogy a mélyebb rétegekbe is beszívódhassanak! Akár többfélét is alkalmazhatunk egyszerre, ilyenkor a könnyedebb formulájúaktól haladjunk a testesebbek felé!

KategóriákINFÓ