Ez az apró szerkezet nagyban képes emelni a bicajozás komfortfokozatán. Kirándulás közben bárhol megállhat, és leparkolhat a járgánnyal, ha pihenne vagy a kútból feltöltené a kulacsát. Egy stramm kitámasztó akár lejtőn vagy hepehupás talajon is megtartja a kerékpárt, sőt, akár a csomagokat vagy a gyerekülést is elbírja. Jöhet szél, de a bringa még mindig áll. 

A cikk a hirdetés után folytatódikEbben a cikkben megismerheti az oldaltámaszok típusait, így könnyebben el tudja dönteni, hogy milyenre van szüksége.

Nincs a biciklin alapból?

Előfordulhat, hogy lemarad az összeszerelés során, vagy nem olyan a szerkezet, amilyen megfelel az elvárásainak. A Kerékpárwebshop.eu kitámasztó kínálatában minden kerékpárhoz talál megfelelő kiegészítőt, ha Ön sem szereti felborulva látni a drótszamarát. Ezenkívül vannak olyan kategóriájú cangák, amik olyan felhasználásra lettek tervezve, amihez szükségtelen a kitámasztó. Ennek ellenére kialakítják a helyét, hogy azok, akik fontosnak tartják a biztonságos stabil parkolást, fel tudják rá szerelni.

Egylábas vagy kettő?

Ha szerelnek is a bicajra oldaltámaszt, az általában egy lábas lesz. Ezekből is vannak gyengébbek és masszívabbak, illetve a teljesítményük attól is függ, hogy középre kell felszerelni vagy hátra, illetve mekkora súllyal kell megbirkózniuk. Az egylábas, középre szerelhető modellek éppen csak a biciklit képesek megtartani, ha gyerekülés is van a bringán, akkor szinte borítékolható a borulás.

A kétlábú támaszokat is középen kell elhelyezni, de mivel ennél a megoldásnál több pontra oszlik el a terhelés, ez jóval stabilabb állást tesz lehetővé. Túrakerékpárra, futároknak, csomagszállításra abszolút ez javasolt.

A hátsó kitámasztó előnyei és hátrányai

Hátulra egylábas oldaltámasz tehető, ami szintén eléggé megbízható. Nem fog eldőlni a canga akkor sem, ha kicsit jobban meg pakolva a csomagtartó. Visszacsukáskor még véletlenül sem rúg bele az ember a láncvillába. Hátránya, hogy ha valamilyen javítást kell eszközölni a keréken, akkor útban van. Városi, trekking és MTB bicajokra is feltehető.

Fix vagy állítható változatok

Csoportosíthatjuk aszerint is a támasztékokat, hogy fix termékről vagy állíthatóról van-e szó. Mind az egylábas, mind a kétlábas kiegészítő elérhető véglegesített vagy állítható formában. Elnevezésük egyértelmű: a fix oldaltámasz egy adott vázmérethez használható. Ha megtetszik egy termék, de nagyobb bringához készült, akkor méretre kell vágni. Sokszor fel is tüntetik az ismertetőben, hogy szabható-e az adott támasz.

Ilyenformán az állítható változatok pedig több vázmérethez is igazíthatók bármilyen beavatkozás nélkül. Ez kényelmes és praktikus megoldás, hiszen akár családon belül is át lehet szerelni egyik járgányról a másikra. Kifejezetten előnyös, hogy a gyermeknek az egyre nagyobb colos kerékpárjára át lehet szerelni az oldaltámaszt.

KategóriákINFÓ