Bár sokan alapvetően a nyári időszakkal azonosítják a kerti grillezést, főzést és sütögetést, azért valljuk be, a nagy nyári forróságban nem sokszor támad úgy igazán kedvünk ahhoz, hogy még a felhevült grillsütő mellett állva tovább kínozzuk magunkat.

A cikk a hirdetés után folytatódikUgye te magad is jobban szeretsz inkább az esti órákban grillezni? Persze ez kerti partik esetében tökéletesebb időzítés is, de gondoltál már valaha arra, hogy az őszi-téli szezonban is odakint készítsd el az ételeket?

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet grillsütőt izzítani?

Naná, hogy senki! Éppen ezért még most sem késő a SaniterLine grillsütői közül választani, hiszen egy jó kis sütögetésre mindig van ok!

Egyre többen vallják azt idehaza is, hogy nincs hideg idő, csupán nem megfelelő öltözet! Ennek fényében kicsit sem túlzás azt állítani, hogy akár kora vagy késő ősszel, akár télen is tökéletesen megfelelő idő van ahhoz, hogy megsüsd az ebédet vagy a vacsorát.

Az már csak hab a tortán, hogy nem az otthon négy fala között fog terjengeni a főzéssel járó illat- és szagkavalkád, ami valljuk be, akkor is átjárja a házat, ha csukott konyhaajtónál, szagelszívóval készíted az ételt. Ha kint sütöd meg a család étkeit, akkor marad az otthonod kellemesen meghitt és ismerős illata, miközben te egy kis időt tudsz a szabad levegőn tölteni, ami azért nem mellékesen roppant egészséges is!

Milyen grillsütőt válassz?

Elsődlegesen azt érdemes átgondolni, hogy hány főre fog ott készülni az étel a leggyakrabban. Persze érdemes számításba venni azt is, milyen gyakran hívsz meg vacsoravendégeket, de mégis inkább az döntsön, hogy hányan fogtok állandó jelleggel otthon enni. Így aztán választhatsz kisebb és nagyobb méretű grillsütőket, minden létszámra meglesz a tökéletes megoldás.

Másodsorban pedig azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen jellegű ételeket szeretsz fogyasztani, mi a specialitásod, amivel bármelyik vendégedet le tudod nyűgözni. Ha a grillezett húsok és sajtok nagymestere vagy, akkor elég a grillezős rész, ha viszont bármelyik olasz megirigyelné a pizzádat, akkor feltétlenül érdemes olyat választani, amelyben van pizzasütő rész.

Választhatsz akár kombinált hétrészes sütőt, amelyhez tárolók is tartoznak, de dönthetsz úgy is, hogy csak a sütőt vásárolod meg. Sőt még arra is van lehetőség a SaniterLine kínálatában, hogy a már meglévő grillsütődhöz vásárolj szekrényt.

Ha már egyszer úgy döntesz, hogy minél többet szeretnél kint sütögetni, főzőcskézni, akkor mindenképpen érdemes jó alaposan felkészülni, hogy a kényelmetlen megoldások semmiképp se szegjék kedvedet.

Élet a szabad levegőn

Talán elsőre berzenkedve gondolsz az őszi-téli szabadtéri sütögetésre, de érdemes a jó szokásokat más népektől átvenni. A skandinávok a hideg idő ellenére is rengeteget tartózkodnak a friss levegőn, ezáltal edzettebb és ellenállóbb a szervezetük is. Ne gubózz be, csak mert itt az ősz és nyakunkon a tél. Szerezz be egy kerti grillsütőt, és élvezd a finom falatok elkészítését, miközben gyönyörködsz az ősz pompás színeiben vagy a tél letisztult szépségében!

KategóriákINFÓ