Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere valószínűleg sebességet is, de műfajt mindenképpen váltott. És itt nem arra gondolunk, hogy popzenei karrierre cseréli a polgármesteri munkát, hiszen egyrészt elsősorban most is polgármester, másrészt már ismerjük őt zenei előadóként is. Ez utóbbiban váltott.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmeddig ugyanis a korábbiakban a mulatós polgármester volt, most egyre inkább rapszövegekkel odamondogatós polgármesterként láthatjuk. Illetve odamondogatós polgármesterként, hiszen a Hírek ahogy én látom című sorozata már ismert, hétről hétre sok embert ültet a Facebook elé, vagy inkább: marasztal az oldalán a közösségi oldalon való szörfölés közben.

Alpár Györgyről többször leírtuk már, hogy az ország egyik legismertebb kistelepülési polgármestere, s hogy leginkább onnan ismerhetik, hogy a legkülönfélébb kreatív megoldásokat halljuk tőle, amik a legtöbbször polgármesterségével vannak összefüggésben, még mulatós zenei karrierje is innen indult, egyrészt énekelt a polgármesterségről, másrészt az első lemeze a falu érdekében, bevételszerzés céljából készült el.

Az egyik legújabb, amivel rendszeresen jelentkezik, amire utaltunk is feljebb, hogy a Facebookon értékeli az elmúlt egy hét, vagy a legutóbbi bejelentkezése óta eltelt egy-két híreit és történéseit, Hírek, ahogy én látom címmel. Most ennek a közéleti videó sorozatnak készült egy kampányvideója, egy elég erős, odamondós rapszöveg (persze, ettől a műfajtól ez az elvárás), poltikai kritika Orbán Viktor és kormánya felé. Alpár kifejezetten otthonosan mozog ebben a műfajban (is), de ezt már korábban is bizonyította, igaz, az is egy kampányvideó volt, amivel az ellenzéki előválasztási időszakban jelentkezett.

Később a fenti linken elérhető videót is beágyazzuk ebbe a cikkbe is, de előbb jöjjön a frissebb szerzemény, amelynek linkjét még a múlt héten küldte el lapunknak a drávaszerdahelyi polgármester, idézünk is belőle egy rövid részletet:

„Migráns, ördög, Brüsszel, sátán, mindenki szembejön az autópályán./Tanári bérek helyett propagandamilliárdokból szól a mantra: hogy megvédjük a családokat, ha kevés a pénzed, keress sokat!/Ők mindent jól csinálnak, ne nézz furcsán! – A háború a hibás, a szankciók meg Gyurcsány”

A legerősebb “kampánydalt” a 2022-es országgyűlési választásra a baranyai polgármester szolgáltatta, az ellenzéki előválasztáson azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy Alpár György indulhasson a fideszes Nagy Csaba ellen, az előválasztást megnyerő DK-s jelöltje aztán el is vérzett a volt pécsi alpolgármesterrel szemben.

És, hogy mire is utal a cím utolsó sora? Hát erre:

KategóriákMETÁL