Mindannyiunknak megvan a kedvenc módja az alapozó felvitelére. Van, aki komoly reggeli rituálévá teszi, és csak a legminőségibb ecsettel dolgozik. De ott vannak azok a személyek is, akik tökéletesen megelégednek azzal, hogy az ujjaik segítségével vigyék fel az alapozót, és végül azok is, akik a púderes alapozóra esküsznek. 

A cikk a hirdetés után folytatódikAkármelyik csoportba is tartozol, egy biztos: fontos tisztában lenned azzal, hogy hogyan is kell helyesen használni az alapozóecsetet a hibátlan megjelenésű, egyenletes arcszín elérése érdekében. Ezért is gondoltuk úgy, hogy cikkünkben ebbe nyújtunk részletesebb betekintést.

Először is nézzük meg, hogy hogyan válaszd ki az ecsetet!

Kezdjük a sort a púderes alapozóval, amelynek azért is olyan közkedvelt, mert a használata gyors és egyszerű módja az arc lealapozásának. Ennek felviteléhez a legideálisabb egy lapos tetejű ecset, amellyel lefelé irányuló mozdulatokkal dolgozol. 

Amennyiben viszont jobban értékeled a természetesebb megjelenést, akkor javasoljuk, hogy válaszd a DOUGLAS smink kellékei között is fellelhető DOUGLAS Make-up 121 kabuki ecsetet, és körkörös mozdulatokkal próbáld meg minél jobban eloszlatni a púdert a bőrödön. 

Ám ha viszont inkább a folyékony alapozó áll közelebb a szívedhez, akkor leginkább egy lapos ecsetre lesz szükséged, ami a legnagyobb fedést biztosítja. De gyakoriak még az úgynevezett “Duo fiber” ecsetek, amelyek szintetikus és természetes szálakat is tartalmaznak. A jellemzőjük hogy általában felül fehér, míg alul fekete színű szálak vannak. 

Végezetül meg kell még említenünk az alapozóstifteket, amelyek a zsírosabb bőrtípusra kiválóan használhatók. Az alapozóstiftek esetében azonban szükséged lesz egy kefére amely lehetővé teszi, hogy a terméket a bőrbe simítsd, különösen a nehezen elérhető területeken, például az orr környékén.

Az alapozó felvitele

Első lépésként  önts egy kis mennyiségű alapozót a kézfejed hátuljára, majd vegyél fel az ecsettel egy keveset belőle. Ha könnyebb fedésre törekszel, akkor csak ecset egyik oldalára tegyél belőle. Ha azonban teljesebb fedést szeretnél, használd mindkét oldalát. Majd kezdd el felvinni az alapozót az arcod közepére, és széles, lefelé mutató mozdulatokkal haladj fentről lefelé.

Használd az ecset elkeskenyedő széleit, hogy az alapozót a nehezen elérhető helyekre, például az orr sarkába, a hajvonalba, valamint a szem és a száj környékére is eljuttasd! Miután megfelelően eloszlattad, ellenőrizd, hogy nem-e maradtak vissza apró sminkvonalak. Ha úgy látod, hogy igen, akkor használd az ecset tiszta végét, és enyhén körkörös mozdulatokkal haladj végig ezeken a területeken. 

Az ecsetek gondozása

Az összes sminkecsetet rendszeresen meg kell tisztítani, hogy baktériummentesek maradjanak. Ha gyakran utazol, akkor érdemes megfontolnod egy praktikus ecsettiszító spray használatát. De ennek a terméknek kiváló és olcsó helyettesítője lehet a babasampon is. Egyszerűen csak forgasd bele az ecset fejét, öblítsd le, és végül szárítsd meg!

KategóriákINFÓ