Manapság egyre többen gondolnak a fenntarthatóságra. Bár lehetséges, hogy az emberek nagy többsége azért szereltet napelemet az ingatlanára, hogy csökkentse a megnövekedett rezsiköltségeket.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A napelem

Ha napelemet szeretnénk felszereltetni a Wagner Solar Hungária napelem specialistával, akkor fel kell készülnünk arra, hogy pontos választ tudjunk adni az alábbi kérdésekre.

  • Mennyi az éves átlagfogyasztás?
  • Milyen tervekkel kalkulálunk a jövőben az energiafogyasztás terén?
  • Lesznek-e extra energiafogyasztó berendezések?

Ezután már könnyedén be lehet határolni, hogy mekkora napelemre lesz szükség. Így teljes mértékben lehet úgy méretezni a rendszert, hogy lefedje a ház energiafogyasztását. 

Bővíthetőség

A Wagner Solar Hungária már a rendszer felszerelésénél igény szerint kalkulál azzal, hogy a közeljövőben lehetséges, hogy megnövekszik az energiaszükségletünk. Ilyen lehet például egy elektromos autó vásárlása is, aminek a folyamatos töltését is a napelemes rendszeren keresztül szeretnénk megoldani. Leginkább ezért opcionális, ha úgy méretezzük az invertert, hogy a későbbiekben bővíthető legyen extra panelekkel. A felxibilitás terén élenjáró inverter technológiát kínál a SolarEdge gyártó. 

Töltsük otthon az elektromos autónkat

Ha otthon töltjük az autónkat, ezzel a megújuló zöldenergiával, akkor nemcsak a környezetünket védjük, hanem a pénztárcánkat is kíméljük. Viszont ebben az esetben fontos figyelembe venni azt, hogy a napelem rendszerünk fedezi-e az autónk töltését is. Ha nem, akkor célszerű bővíteni, hogy megfelelő energiamennyiség álljon rendelkezésre az ingatlan áramellátására és a gépjárművünk folyamatos töltésére is.

Miért jó, ha az elektromos autó mellett napelemes rendszerünk is van?

  • A napelemes energia helyben előállítható, nem kell szállítani, és ezáltal minimalizáljuk az energiapazarlást.
  • Környezetkímélő és olcsó, hiszen a rendszer beszerelésének megtérülése után ingyen jutunk elektromos áramhoz.
  • A felgyülemlett többletenergia nem az ingatlan hálózatát terheli, hanem könnyedén eltárolható az elektromos járművünk akkumulátorában.

A legfőbb szempontok, ha szeretnénk tölteni az autónkat megújuló zöldenergiával

  • A hálózat energiát tudjon biztosítani az e-autó töltőjének. Ha ez nem lehetséges, akkor bővítsük a rendszert.
  • Vegyük figyelembe a rendelkezésre álló tetőfelületet, amire felkerülnek a panelek. Ez a megfelelő mennyiségű energiatermeléshez és a bővítéshez egyaránt fontos.

Az ideális elektromosautó-töltő állomás akkor a legjobb, ha legalább akkora áramot tud nyújtani, amit a fedélzeti töltő be is tud fogadni. Továbbá fontos, hogy a hálózat biztonságos mértékben ki tudja szolgálni a töltőpontot.

Ha megújuló napenergiára váltunk, akkor teszünk a környezetünkért és a fenntarthatóság érdekében is előrehaladunk. Ezzel példát mutatunk és ráadásul hosszú távon kíméljük is a pénztárcánkat.

KategóriákINFÓ