Minden férfi rémálma, amikor egy nap észreveszi, hogy a hajszálak között itt-ott a fejbőr is megcsillan, majd ahogy telik az idő, egyre észrevehetőbben ritkul a haj és jelennek meg a kopasz foltok. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA hajvesztés ellen általában a hajbeültetés az egyetlen hatékony eljárás, de ha valaki tart ettől a beavatkozástól, annak rendelkezésére áll egy nagyszerű alternatíva: ez a mikropigmentáció!

Pontosan mi az a mikropigmentáció?

Talán már te is gondolkodtál azon, hogyha a nőknek lehet szemöldököt tetoválni, amivel olyan hatás érhető el, mintha dúsabb és vastagabb lenne, akkor a hajnál ez vajon nem lehetséges? A jó hír az, hogy igen, ez is megoldható!

Az Art ‘N Hair mikropigmentációs kezelése ugyanis egy hasonló eljárás, melynek során egy speciális kozmetikai tetoválóeszközzel apró pontokat tetoválnak a fejbőrre, ami pont úgy fest majd, mintha apró, tüsis hajszálaid lennének az adott területen.

A kezelést végző orvos a hajad színével megegyező árnyalatú pigmentet kever ki, amit sok apró pontban juttat a fejbőrödbe, így lehetővé válik a ritkuló haj sűrítése, a hajvonal rendbetétele és a kopasz foltok elfedése. 

Persze azzal tisztában kell lenni, hogy ez az eljárás nem eredményez igazi hajszálakat (arra csak a hajbeültetés képes) de ránézésre senki meg nem mondja majd, hogy ez csak egy kis “optikai tuning”. 

Mikor javasolt a mikropigmentáció?

Ennek az eljárásnak rengeteg előnye van, ezért az alábbi esetekben mindenképp csak nyerhetsz vele:

  • Ha tartasz a hajbeültetéstől: amennyiben minimális, nem műtéti beavatkozással szeretnéd elfedni a kopasz foltokat, a mikropigmentációval ez könnyen lehetséges.
  • Ha a ritkuló hajadat szeretnéd optikailag sűríteni: a meglévő hajszálak közé tetovált pontok végett a hajad sokkal dúsabbnak tűnik majd.
  • Ha szeretnéd rendbetenni a hajvonaladat: amennyiben a kopaszodás miatt a hajvonalad kezd a fejbőröd irányába visszahúzódni, ezzel a módszerrel visszaállítható.
  • Ha szeretnéd eltüntetni a foltos hajhullás jeleit.
  • Ha van egy zavaró anyajegy a fejbőrödön, amit szeretnél elfedni.
  • Ha már volt hajbeültetésed, de a kezelt területen dúsabb hatású hajat szeretnél.
  • Ha valamilyen betegség vagy kemoterápia miatt hullott ki a hajad.
  • Ha egy régi hajátültetés után heges maradt a fejbőröd, és ezeket a nyomokat szeretnéd elfedni.
  • Illetve a mikropigmentáció ajánlott azoknak a hölgyeknek is, akik szeretnék, ha sűrűbbnek tűnne a hajuk, mivel esetükben a beültetés sokszor nem kivitelezhető.

Hogyan történik maga a beavatkozás?

Az első lépés mindig egy konzultáció, melynek során a kezelést végző orvos meghatározza a kezelési tervet és minden lépést alaposan átbeszél a pácienssel.

Az első kezelés során kikeverik a számodra ideális színt, illetve megnézik, miképp reagál a bőröd a festékanyagra. A második kezelés során történik a befedés és a részletes kitöltés. 

Ha a páciens szeretné, van lehetőség egy harmadik alkalomra is, ahol még pigmentáltabb és sűrűbb fedés készíthető. A pigmentáció tartóssága 4-5 év, utána érdemes visszatérni egy frissítésre. 

KategóriákINFÓ