Jogerős, hogy jogellenesen különböztette meg az Emberség Erejével Alapítványt a Tempus Közalapítvány, amiért az elmúlt években egyre inkább ner-közelivé vált Tempusnak sérelemdíjat kell fizetnie és bocsánatot kérnie – írtuk meg néhány nappal ezelőtt a friss hírt. A Tempus bocsánatkérő közleménye tegnap este tíz után jelent meg, a távirati iroda által működtetett, közszereplők, civil és társadalmi szervezetek beküldött állásfoglalásai, közleményeinek fenntartott oldalon, az MTI OS-en, ami nem képezi az MTI-kiadás részét.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi Emberség Erejével Alapítvány pénteken este vette észre és osztotta meg a Facebookon, hogy a Tempus Közalapítvány megjelentette a róluk szóló közleményét, amelyben egyrészt a(z) (Tempus szempontjából) elbukott perről kell beszámolniuk, illetve bocsánatot kérniük a pécsi civilektől.

A csütörtök este 10 óra 11 perckor megjelent Tempus-közlemény. A bocsánatkérés elég faramuci módon történt meg, amire az Emberség munkatársai is felhívták a figyelmet azzal, hogy úgy kommentálták a Tempus közleményét, hogy „Figyelem! Nyomokban bocsánatkérést tartalmazhat!”.

Ez a mondta lenne ugyanis az úgynevezett bocsánatkérés: “Jelen közlemény a bíróság ítélete alapján az alperes bocsánatkérése, ami a Közalapítvány honlapján is megjelenik, továbbá a Magyar Távirati Iroda számára is megküldésre kerül“. Persze, bizonyára jobb az ilyesmin hamar túl lenni, mégha lehetne elegánsabban is.

A teljes közlemény az alábbiakban olvasható:

„A Tempus Közalapítvány közlemény

Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) – A Fővárosi Ítélőtábla ítélete alapján, az Emberség Erejével Alapítvány felperesnek Tempus Közalapítvány alperes elleni ügyében hozott, a felek fellebbezéseit egyaránt elutasító döntése folytán jogerőre emelkedett a Fővárosi Törvényszék ítélete, amely megállapította, hogy az alperes a felperest a véleménye miatt közvetetten hátrányosan megkülönböztette azzal, hogy az Erasmus+ pályázatát 2020. augusztus 31. napján elutasította, mert felhívása ellenére nem nyilatkozott a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvény szerinti működéséről.

Kötelezte a bíróság az alperest, 15 napon belül fizessen meg felperesnek 600.000 Forint sérelemdíjat és ezen összeg után 2020. augusztus 31. napjától a kifizetés napjáig járó, késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező kamatot és viselje a felperesi perköltséget.

Jelen közlemény a bíróság ítélete alapján az alperes bocsánatkérése, ami a Közalapítvány honlapján is megjelenik, továbbá a Magyar Távirati Iroda számára is megküldésre kerül. 
Kiadó: Tempus Közalapítvány”

KategóriákMETÁL