Befejeződött az Apáczai Nevelési Központ uszodájának rekonstrukciója, a medencét a mai naptól használhatják az úszók, közölte a pécsi városháza.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Apáczai Nevelési Központ 25 méteres medencével rendelkező uszodája tavaly ősszel, október elején zárt be, akkor kezdődtek a létesítmény felújítási munkálatai (csővezetékeket cseréltek, a medencét speciális fóliával burkolták, festettek, bútorokat és zuhanyzókat újítottak fel).

Az újranyitás előtt feltöltötték a medencét, a vizet az előírásoknak megfelelően vegyszerezték, beüzemelték az uszoda gépészeti berendezéseit, a vizet 27-28 Celsius fokra felmelegítették. Ahhoz, hogy a Dr. Anatolij Petrov Uszoda február 6-ától, hétfőtől újra fogadhatott úszókat, kellet az is, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai is mindent rendben találjanak.

A pécsi önkormányzat közleménye idézi Zag Gábort, Pécs alpolgármesterét, aki azt mondta, hogy Pécs önkormányzata egy olyan időszakban döntött az uszoda felújítása és újranyitása mellett, amikor ez az energiaválság miatt nem mindenütt jellemző. Kiemelte, hogy Pécs vezetése elkötelezett az iránt, hogy a rendszeres mozgás lehetőségét a nehéz körülmények ellenére is megteremtse a pécsieknek.

KategóriákPOP