Leírjuk a szókapcsolatot, abszurditása ellenére is: a Fidesz-sajtó ünnepel most Pécsett, illetve egy pécsi ügy miatt. Mégha nem jogerősen is, de egyelőre felmentették Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok volt vízilabdázót egy feltételezett sikkasztás miatt, pótmagánvádra indult büntetőperben. És ennek valóban örülni kell! Merthogy a Lőrincek és Pisták korában a franc ott eszi azt az hibádzó két darab üres merevlemezt, ami a per tárgya volna. Ugyanakkor képzeljük már el, mi is lett, mi történt volna, ha nem egy pécsi önkormányzati sportcégtől, hanem a Karmelitából, vagy éppen a Fidesz-székházból tűnnek el fontos adatok a lehető legkényesebb pillanatban!

A cikk a hirdetés után folytatódikMerevlemezek tűntek el a Karmelitából és a Fidesz-székházból, amelyeken értékes pénzügyi-gazdasági adatokat tároltak, és érdekes levelezéseknek is nyoma veszett. Ráadásul mindez igen kényes pillanatban történt.

A fenti hír nyilvánvalóan nem igaz. Csak azért írtam le, hogy tovább gondolhassuk.

Mit is csinált volna vajon ezt követően a rendőrség és öh-öh Polt Péter, illetve az ügyészség? Azt mondták volna, hogy no para? Nincs itt semmi látnivaló, mert a feltételezett tettes jófiú volt, és pótolta a hiányt, s hozott helyettük csilivili új merevlemezeket? És persze azzal sincs semmi gond, hogy az új lemezek töküresek, és az adatok elvesztek. Fátylat rá! Bárkivel megtörténhet. Ha darabszámra megvan (vagy majdnem megvan), akkor oké, lapozzunk. Biztosan nem szállt volna ki a TEK, vagy szállt volna le a Pegasus, teszem azt. Hogyisne!

És nyilván azzal a céggel sem történne semmi különös (tiborczosítás, mészárosítás, stratégiailag kiemelt státusz-trükk, vám- és adóügyi eljárás stb.), amelyik ül az adatokon, és a tulajdonosnak, a Karmelitának, a pártnak és a bíróságnak sem adja ki. Már, ha ebben a helyzetben még akadékoskodott volna a Karmelita fura ura, hogy márpedig a kivágott, kivasalt és beszkennelt (nép)Sport(!) cikkeknek elő kellene ám kerülniük, meg esetleg a leghűségesebb emberek és cégek listájának is.

Biztosan úgy lett volna és úgy történt volna minden ebben az esetben? Én hiszem, hogy igen, hiszen demokráciában élünk, gondolom, mindenki egyenlő, Isten, a párt és a hatóságok színe előtt is. OK, legfeljebb, ha nem megy jól a matek az istenadtának, aki visszavitte az üres lemezeket (vagy mondjuk ötig nem, csak háromig tudott éppen elszámolni) akkor a yard majd azt mondja, hogy na, legfeljebb, ha nagyon akarnak ugrálni a Karmelitában, akkor indítsanak sikkasztás miatt maguk egy eljárást. Pótmagánvádasat.

Ha meg ezt tényleg megteszik, megindítják, csak nem lesznek olyan hülyék, hogy abban reménykednek, hogy majd a bíróságon kétezerhuszonakárhányban előkerül, hogy az adat érték? Micsoda? Big Data?

Mert, hát, kb. pont így ment ez (valójában) Pécsen, amikor egy egykori nagyszerű sportember sportcéges vezérigazgatói karrierje egyértelműen leáldozott. Akkor egyszer csak eltűntek merevlemezek és velük együtt nem egyszerű és nem jelentéktelen adatok. Annak a választásnak az éjszakáján (amely napon a pécsiek nem tudtak elég hálásak lenni azért a szép félfordulatos gólért), vagy az azt követő napokban tűntek el azok a bizonyos merevelemezek és azok a nyilván jelentéktelen, értéktelen, utólag semmit sem bizonyító adatok. Amiket aztán a tárhelyet biztosító cég sem volt hajlandó kiadni.

Éppen ezért a hír most annyi, hogy első fokon felmentették Vári Attila exvízilabdázót, a Fidesz volt pécsi polgármesterjelöltjét a jobb híján sikkasztás miatt a jobb híján pótmagánvádra indított perben.

Az ítélet nem jogerős.

KategóriákPUNK