A kozmetikai, a gyógyszerészeti és a babaápolási termékek esetében fokozottan nagy a jelentősége annak, hogy milyen tárolásra és adagolásra alkalmas csomagolóanyagban kerülnek forgalomba. Ezek ugyanis olyan anyagok, amelyek minőségromlás esetén különösen veszélyesek lehetnek az egészségünkre, ezért minden gyártónak kötelessége kifejezetten nagy gondot fordítani a megfelelő csomagolóanyag kiválasztására.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz illóolaj, szemcsepp, orrcsepp, illetve minden olyan gyógyászati vagy kozmetikai termék, amelyeket cseppenként szükséges adagolnunk, a legcélszerűbben cseppentős kiszerelésben tárolható. Ez lehet cseppentős adagoló vagy cseppentős pipetta is, amelyek kényelmes és precíz adagolást biztosítanak.

Különböző színű, formájú, anyagú cseppentőket találunk az Allinpackaging.hu kínálatában, melyek sokféle színben és típusban állnak rendelkezésre. Nézzük meg, mi a különbség köztük és eltérő tulajdonságaik milyen funkciókat látnak el!

A csomagoló záródása és anyaga

Amelyik cseppentő bordázott gallérral van ellátva, az azt jelenti, hogy jobb tapadást garantál a kupak fel- és letekerése során. A menetes nyaktípus megbízható, szivárgásmentes zárást biztosít, a csomagolásban rejlő anyag tökéletes védelemben van a cseppentő belsejében.

Ezeknek a csomagolóanyagoknak az alakja minden esetben hengeres, ugyanis ez a legpraktikusabb megoldás a kényelem és a megfelelő záródás érdekében is. Anyaguk lehet üveg, áttetsző vagy akár barna is, illetve matt üveg. A barna üveg javasolt abban az esetben, ha fényre érzékeny termék kerül bele, mert ez védi annak káros hatásaitól. Használatosak még különféle műanyag típusok is a cseppentős kiszerelésekhez. 

Annak függvényében kell eldönteni, hogy műanyagot vagy üveget válasszunk, hogy milyen anyagot teszünk bele, ugyanis vannak olyanok, melyekhez nem alkalmas a műanyag, csak az üveg. 

A környezetkímélő üveg

Az üveg ideális csomagolóanyag, ugyanis környezetbarát és tökéletesen újrahasznosítható. Kiválóan szigetel, védi a terméket és sterilizálható. Megtartja az aromákat, véd a nedvességtől és az oxigéntől is, amely miatt a benne tárolt anyag hosszabb eltarthatósági idővel fog rendelkezni. 

Mivel kémiailag semleges, ezért nem igényel belső fedőréteget a termék tartósításához, illetve nem is hagy rajta nyomot sem. Az üveg tehát az egyik legbiztonságosabb csomagolóanyag, akár hosszú távú tárolásra is alkalmas. Emellett esztétikus, letisztult megjelenése elegáns külsőt kölcsönöz neki. 

Gyerekzár és garanciazár

Vannak olyan termékek, melyek jobb, ha nem kerülnek gyermekek közelébe, főleg akkor, ha épp nem tudunk figyelni rájuk. Ehhez pedig elég egyetlen elhibázott pillanat is. Ilyen anyagok esetén célszerű gyerekzáras cseppentőket alkalmazni. 

A garanciazár abban az esetben lehet különösen fontos, amikor felbontás után a termék rövid időn belül megromlik, mert ennél a verziónál láthatjuk, hogy megtörtént-e már az első felnyitás. 

A külső mellett tehát érdemes figyelembe venni a praktikusságot is!

KategóriákINFÓ