Amellett, hogy a kanapé a nappali dekorációjának központi eleme, nagyszerű helyszínként szolgál egy hosszú munkanap végén történő kikapcsolódáshoz, valamint a családdal és barátokkal töltött vidám pillanatok megéléséhez. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



Manapság pedig rendkívül széles választék áll belőlük rendelkezésre – elég csak megnézned a Kanape.net kanapéinak kínálatát – ami nagy könnyebbséget jelent azoknak, akiknek pontos elképzeléseik vannak arról, hogy mit is szeretnének. 

Ez a gazdag repertoár azonban azok számára, akiknek fogalma nincsen arról, hogy milyen színű, formájú és kialakítású ülőalkalmatosság illik a nappalijukba, komoly fejtörést jelenthet az ideális bútordarab kiválasztása céljából. A mai cikkünkben leírt tippeket főként nekik szánjunk segítségképpen.

A méret kiemelten fontos szempont

Az egyik első szempont, amelyet figyelembe kell venni a választás során, az a kanapé mérete, mivel ez nagymértékben befolyásolhatja a nappali vizuális képét. Kezdeti lépésként tehát mérd a rendelkezésre álló helyet!

Arra azonban mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ne feledkezz el a helyiség elrendezésének figyelembevételéről sem! Ezáltal ugyanis nem lesz túl zsúfolt a légkör, és elegendő hely áll majd a rendelkezésre a mozgáshoz.

Ezután pedig koncentrálj a kanapé anyagára!

Ennél a pontnál leginkább az ízlésedre kell hagyatkoznod. Ha szereted az olyan anyagokat, amelyek klasszikus és kifinomult hangulatot sugároznak, akkor számodra a bőr lesz a megfelelő választás. Ennek azonban csak úgy élvezheted hosszútávon a szépségét, ha kiemelt figyelmet fordítasz a rendszeres karbantartására. Ellenkező esetben ugyanis elkezd repedezni és kopni, ami nem igazán esztétikus.

Amennyiben viszont ez az anyag túlságosan “rideg” kinézetű a számodra, akkor érdemes körbenézned a szövettel bevont kanapék között. Ennél a matériánál ugyanis a gazdag szín- és textúraválaszték áll rendelkezésre, amelynek köszönhetően bármilyen enteriőrbe képes meleg, otthonos hangulatot varázsolni. Azt pedig még nem is említettük, hogy nem igényel különösebb karbantartást sem.

A fentieken túl a lehetőségek között szerepel még a kellemes tapintású, de hamar kifakuló pamut, a szennyeződéseknek jobban ellenálló, de valamivel drágább kategóriába tartozó gyapjú, illetve az elegáns hatást keltő, a bársonyra emlékeztető szövet, a kordbársony. De nem feledkezhetünk meg a mesterséges bőrről sem, amely a bőrnél olcsóbb és egyszerűbben karbantartható alternatíva. 

Végül határozd meg a kanapé színét!

Ami a színeket illeti, kétségtelenül a semleges tónusok bizonyulnak a legbiztonságosabb választásnak. Ezek ugyanis nagyszerűen tágítják a teret, és könnyedén lehet őket egyéb színes elemekkel kombinálni, például díszpárnákkal, üvegekkel, vázákkal stb. 

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehetsz merész, és választhatsz olyan színt a kanapédhoz, amely energikusabbá teszi az adott teret. Egy ilyen árnyalat választása főként akkor üt nagyot, ha a dekorációban már a semleges tónusok vannak túlsúlyban. 

KategóriákINFÓ