Karlendítésnek biztosan karlendítés. Az, hogy náci, esetleg fasiszta karlendítés-e, vagy ha az, komolyan gondolta-e (vagy “viccelődött”), nem tudjuk. A mára a fideszes propagandagyár, a Megafon egyik arcává lett Trombitás Kristófot régről ismerőktől tudjuk, hogy a képen ő látható.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„Talányos kép érkezett a szerkesztőségünkbe egy olvasónktól. A fotót küldő azt állítja, hogy Orbán Viktor rendszerének egyik jól ismert, ma is aktív propagandistájával van dolgunk, ő ragadtatta magát a nácikra jellemző karlendítésre ifjabb korában” – olvasható Gulyás Balázs újságíró nemrégiben elindított híroldalán, a Gulyáságyú-n.

A fotón egy kb. 20-22 éves fiatal férfi szerepel (Trombitás 1988-as, idén 35 éves), s amennyire ezt meg lehet állapítani – és a Gulyáságyú Média ezt megtette –, a fénykép biztosan nem manipulált.

Trombitásról amúgy több minden köztudottnak mondható közszereplései okán. Az egyik, hogy ő volt az, aki szerint a melegek meggyógyíthatók, ugyanakkor – amint erre a Gulyáságyú is emlékeztet – néhány éve a Magyar Narancs írta meg, hogy korábban nemhogy szélsőjobboldali nem volt, hanem jobboldali sem, inkább liberális, vagy balliberális volt, és éppen azért méltatott egy olasz futballistát, mert kiállt a melegek jogai mellett.

Az idők azonban változnak, most az egyre inkább a szélsőjobbhoz is közelítő Fidesz propagandistája Trombitás. Aki persze (képzavarral) beleszületett a Fideszbe, édesanyja, a jelenleg a PTE kuratóriumában ülő Mikes Éva volt pécsi fideszes alpolgármester, apja pedig Trombitás Zoltán volt (a szülők útjai már rég szétváltak), aki Mikeshez hasonlóan ősfideszes, kiváló viszonyban volt Orbán Viktorral a rendszerváltás idején és az azt követő években. Édesanyjáhozt hasonlóan apja is volt parlamenti képviselője a Fidesznek.

Trombitásról az is tudható (és látható), hogy kifejezetten érdekli a divat, és gyakorta visel méregdrága vagy drágának tűnő, különböző külföldi tervezők által készített ruhákat.

Valamint az is tudható róla, hogy futballszerető és -értő, ezen túl pedig a római Lazio szurkolója. A Lazióról pedig ismert, hogy a csapat szurkolótáborában sokan szélsőjobboldalinak vallják magukat (amúgy az S. S. Lazio jobboldali szellemiségű klubként van elkönyvelve), sőt az egyik leghíresebb futballpályákon történt karlendítés (nem is egyszeri), éppen egy olasz futballistához, a kék-fehér római klub egyik legendájához, Paolo di Canio-hoz kapcsolható, aki azt mondta magáról, hogy ő fasiszta és nem rasszista.

KategóriákMETÁL