De most be kell sajnos érnie a pécsi vasútállomás lámpáinak lecserélésével. 

A cikk a hirdetés után folytatódikJelentős megbízást nyert el Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak egykori cége, az Elios Zrt. a MÁV-tól. A társaság összesen 17 vasútállomáson cserélheti le a kültéri és beltéri világítótesteket modern, ledes fényforrásokra – írja a Magyar Nemzet. A 17 vasútállomás között a pécsi is szerepel.

A vasúttársasággal két szerződést írtak alá, az egyik a nyugat-magyarországi, a másik a kelet-magyarországi régió néhány vasútállomására vonatkozik, a két megbízási díj összesen 1,4 milliárd forint értékű.

A First Vő időközben kiszállt az Eliosból, de – amint azt a Direkt36 kiderítette  megmagyarázhatatlanul drága lámpákat hagyott maga után.

A kiszállás előtt azért Pécset még behúzta sok más város mellé Tiborcz István cége, a helyi ellenzék azóta is felhánytorgatja Páváéknak, miért nem pályázatból korszerűsítették a közvilágítást, miért kellett hitelt felvennie a városnak. Az ELIOS Innovatív Zrt. akkor 894,7 millió forint plusz áfáért vállalta a munkát, a hitelt az OTP biztosította, a bank 1 milliárd 45 milliós kölcsönt folyósított, amiért 420,5 millió forintos díjat számoltak fel.

A Tiborcz-kiugrás után azért az Elios a Fidesz-radaron belül maradt, Paár Attila győri üzletember érdekeltségében landolt. Paár Attila még a Zsolnay-gyár körüli, messziről bűzlő kavarásban is feltűnt egy rövid időre.

 

KategóriákMETÁL