A budapesti fogászatok folyamatosan versenyeznek egymással, ami persze érthető is, hiszen nem érdemes lemaradni. A cél a technológiák és a tudásanyag bővítése, fejlesztése. Laikusként, páciensként viszont egyáltalán nincs könnyű dolga az embernek, mivel rengeteg hasonlónak tűnő ajánlatból nehéz kiválasztani a legideálisabbat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMilyen fehérítési eljárások közül választhatunk?

A Budapest Dental fogfehérítés szolgáltatása 3 különböző protokollt és egy csomagajánlatot fed. Természetesen tudományos kutatási háttér alapján kerültek bevezetésre. Külön kiemelendő az is, hogy a klinika tulajdonosai maguk is szakemberek, vagyis a döntések meghozatalához rendelkezésre áll a megfelelő szakmai alap is.

Az érzékeny fogak esetében van rá mód, hogy peroxidmentes fehérítés mellett döntsünk, ami ugyan kevésbé intenzív, azonban egy fogkőleszedéssel egybekötött megoldás csomagban igen kedvező opció.

Persze elérhető a legkorszerűbb Max White kezelés is, amely hatékony és kíméletes egyben, azonban költségesebb, mint a peroxidmentes.

Ezeken kívül létezik otthoni megoldás is, amely eredményes és olcsóbb. A Budapest Dental “otthoni rendszere” azt jelenti, hogy fogorvosi felügyelettel, de otthon végezhető a fogfehérítés.
Az alábbiakban ezt a három kezelési típust vesézzük ki!

Különböző fogfehérítési megoldások

A peroxidmentes kezelést számos kutatás nem javasolja, ennek oka, hogy kevésbé tartják eredményesnek, más írások viszont több olyan anyagot is felsorolnak, amelyekkel hatékonyan megoldható a fehérítés, s egyúttal kifejtik azt is, hogy milyen előnyöket tartogatnak.
Háromféle anyagot elég hatékonynak találtak, ráadásul a peroxidos móddal azonos szinten. Amire viszont még felfigyeltek, hogy a peroxidos módnál csökkent a zománc vastagsága is, ez már korántsem mindegy.

A legtöbben olyan megoldást szeretnének szépészeti beavatkozás gyanánt, amelynek nincsen befolyása a zománc vastagságára. Ez az opció tehát azoknak a legmegfelelőbb, akik kikerülnék a klasszikus állapotfelmérést, vagyis fogorvosi kontroll nélkül szeretnének fehérebb fogakkal kijönni a rendelőből.

A Max White kezelés során a 2012-es szabályozásnak megfelelően maximum 6% hidrogén-peroxiddal történik a fehérítés. A vizsgálatok alapján elmondható, hogy az eljárás nem vált ki érzékenységet, ráadásul hatékonyságban közel azonos, mint a 35%-os fehérítés, ami már oldaná a zománcréteget.

Otthoni fehérítés fogorvosi kontroll mellett

Amennyiben egy pénztárcabarát megoldást keresünk, amely eredményes is, az otthon végezhető mód erre kínál lehetőséget. Azonban itt sem mindegy, hogy mégis mire esik a választásunk.
Hagyatkozzunk a szakemberekre és válasszuk az Opalescence fogfehérítő gélt sínnel, orvosi felügyelettel, amely biztonságos, eredményes és költséghatékony opció.

A döntésben természetesen kikérhetjük fogorvosunk véleményét, ha esetleg tanácstalanok lennénk, hogy melyik Budapest Dental megoldás a lehető legjobb számunkra.

KategóriákINFÓ