Először lép fel a Pécstől mintegy 100 kilométerre, autóval nagyjából másfél órányira lévő Eszéken szeptemberben a világzene egyik legnépszerűbb előadója, a politikai és zöld aktivistaként is, de szinte remeteként visszahúzódó, nonkonformista világsztárként is ismert Manu Chao, értesült a koncert szervezőjétől a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikA világzenét, s többnyire számtalan befolyásból kialakult soknyelvű latin zenét játszó, baszk-spanyol emigránsoktól már Párizsban született zenész és előadó akusztikus koncerttel készül Eszékre, ami a pécsi és baranyai rajongóknak kötelező program, a zene- és világzene-szerető közönség számára pedig vélhetően nehezen kihagyható esemény lehet.

Manu Chao ráadásul egy igencsak izgalmas eszéki helyszínen, a katakombák közelében lép majd fel  Ez lesz az első koncertje Eszéken, és az egyetlen, amelyet Horvátországban tartanak az európai turné részeként. 

Manu Chao immáron majdnem 40 éves (igen, tényleg ennyi) karrierjét olyan slágerek fémjelzik, mint a Mala Vida, a Clandestino, a Me Gustas Tu, avagy éppen a Bongo Bong. Zenéjét számos stílus befolyásolta, a punktól, a rockon vagy a salsa-n és a reggae-n át a ska-ig vagy éppen az algériai rai-ig. Dalai ugyanúgy szólnak a szerelemről, mint a bevándorlásról, a nehéz sorsú emberekről vagy a Föld sorsáról.

A szeptember 12-i koncertre, a helyszín és a koncert jellege miatt csak korlátozott számban lehet jegyet vásárolni, augusztus 7-étől, EZEN (illetve még konkrétabban ITT) az oldalon keresztül.

Aki viszont éppen Eszéken jár, az offline is vásárolhat a Barcelona Pub Osijek-ben, augusztus 7-e hétfő déli 12:00 órától, 25 eurós egyszeri áron.

Manu Chao világsztár zenészként és előadóként, ugyanakkor legalább ilyen ismert politikai és zöld aktivizmusáról is. Antiglobalista és környezetvédő, aki rendszeresen felszólal természetpusztítás ellen, s kiéáll az elesettekért, és a menekültek mellett.

Címkék:
KategóriákJAZZ