Nemcsak a rendőrség, a TEK is kiszállt tegnap este Pécsen, mert arról kaptak értesítést, hogy egy férfinak fegyvere van és használni is fogja. A férfit tegnap este a nagy erőkkel felvonuló rendőrök elfogták, fegyvert azonban rendőrségi forrásaink szerint nem találtak nála, sem abban a lakásban, ahol korábban lakott, sem azon a helyen, ahol dolgozott, és ahol a tényleges elfogása történt a Szabad Pécs értesülése szerint. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikLapunk úgy tudja, hogy az arab (információink szerint Jordániából érkezett) férfi egy pécsi, Király utcai vendéglátóhelyen dolgozott, de mellette aktív pécsi egyetemi hallgatói jogviszonnyal is rendelkezik.

Lapunk nem hivatalos, nem megerősített, de megbízható forrásból származó értesülése szerint egy névtelen telefonáló értesítette arról a rendőröket, hogy egy arab férfi vásárolt egy fegyvert, s az a terve, hogy használni fogja, a Megye utcában fog emberekre lőni. A telefonáló névtelen volt ugyan lapunk tudomása szerint, de a férfit már, akiről beszélt, név szerint említette a rendőröknek, ráadásul úgy tudjuk, hogy egy olyan személyről van szó, aki ellen több eljárás is folyamatban van (a telefonban vázoltakhoz képest kisebb súlyú bűncselekmények gyanúja merült fel értesülésünk szerint), így nem elképzelhetetlen, hogy attól függetlenül is, hogy végül nem találtak nála fegyvert, és még az is lehetséges, hogy a névtelen telefonáló nem jó szándékú volt, a férfit kiutasítják az országból.

Információink szerint a férfit vasárnap 22 óra körül fogták el, a házkutatás azonban hétfő hajnalig tartott. Nem hivatalos értesülésünk szerint azt a Megye utcai házat vették körbe és vizsgálták át a rendőrök, amelyben korábban lakott a férfi (korábban úgy tudtuk, hogy egy a területen álló szálloda lakója lehetett a férfi, de egy attól nem messze lévő lakóházat vettek körbe a rendőrök). Még tegnap este, a helyszínen hallottuk azt, hogy az albérletben két, ugyancsak arab férfi lakik, de nem őket keresték, ugyanakkor a lakásba végül a tulajdonost a helyszínre hívva jutottak be a rendőrök. Erről is és arról is, hogy a pécsi főtéri dzsámit is átvizsgálták, amikor még nem volt meg a keresett férfi, mert megszólalt a belvárosi plébániatemplom riasztója. A kihúzott kordon mögött többen olyanok várakoztak, akik a Megye utcában, vagy más környező utcában laknak, de a nagyjából este hat órától negyed tizenegyig tartó belvárosi lezárás miatt nem juthattak be az otthonukba.

Természetesen ma ismét megkerestük a rendőrséget, hogy a fenti információkat megerősíttessük vagy pontosítassuk, de egyelőre nem kaptunk választ, ugyanakkor részletes tájékoztatást ígért a rendőrség. Amennyiben kapunk választ, frissítjük cikkünket.

Frissítés – hétfő 12.56

Reagált lapunk kérdéseire a rendőrség, az alábbiakban szó szerint idézzük a választ:

“Tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023. szeptember 17-én érkezett bejelentés, amely szerint a telefonálónak mentális problémái vannak, és ezért emberekre fog lőni.

A rendőrség a bejelentésben megjelölt környéket lezárta, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtette az elsődleges intézkedéseket.

A rendőrség az adatgyűjtés során megállapította, hogy a bejelentésben nevesített férfi nem tartózkodik az általa megadott helyszínen, sőt már nem is él azon a címen. Az is kiderült, hogy a bejelentés időpontjában a munkahelyén tartózkodott. A férfi felkutatása után megállapították a rendőrök, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette.

Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.

Tisztelettel:

Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság”

Megjegyzés: ezt a cikket visszadátumozva 2023. szeptember 19-én, kedden reggel 7.50-kor töltjük fel a Szabad Pécs híroldalra, miután az eredeti közlés (Facebook) időpontjában, technikai okok miatt oldalunk nem működött, új cikk közlésére sem volt lehetőség ezen a felületen az értesülés és a közlés időpontjában.

KategóriákMETÁL