Továbbra sem találják a pécsi dr. Zágony Rudolfot, aki augusztus 22-én tűnt el nyomtalanul a baranyai megyeszékhelyen.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi rendőrkapitányság már aznap felhívást adott ki az ügyben, és azt több lap közölte is, ám mindezidáig nem érkezett érdemi bejelentés Zágony hollétéről. A rendőrség szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy jelenleg is eltűntként keresik a 83 esztendős férfit, bűncselekmény gyanúja nem merült fel az ügyben.

Zágony Rudolf, a Pécsi Tudományegyetemen Közgazdaságtudományi Karának docenseként 2004-es nyugdíjazásáig tanított. Az oktató egykori munkatársai megdöbbentek Zágony Rudolf eltűnésének hírén, ugyanakkor hozzátették, hogy keveset tudnak volt kollégájukról, mivel visszavonulása után nagyon ritkán látogatott vissza az egyetemre.

Sikerült pár szót váltani Zágony Rudolf feleségével, Évával, aki 58 éve él házasságban férjével. A feleség lapunknak azt mondta, hogy az eltűnés napjának reggelén egy barátjuknál voltak, aztán sétálva hazaindultak uránvárosi lakásukba. Az Építők útjánál át akartak kelni az úttesten, amikor férje hirtelen elindult mellőle, és a lakóházuk irányába átsietett az úton. Éva gyorsan szem elől vesztette férjét, de azt hitte, párja előremegy, bár nem tudta megmagyarázni miért teszi ezt. A lakásban viszont nem találta férjét, s azóta sem kapott tőle semmilyen üzenetet, értesítést. Éva szerint férje viselkedésében nem voltak előzményei ilyesfajta cselekedetnek.

Az érthetetlen történet meglepte a Zágony-házaspár környezetében élőket. Néhányan elmondták, hogy a férfi mindig összeszedettnek és fittnek tűnt, s nem fárasztotta, hogy a lift nélküli házban naponta többször fel kell lépcsőzzön a házaspár negyedik emeleti lakásába.

A városi rendőrkapitányság azt kéri, hogy aki tud valamit a 165-170 centi magas, normál testalkatú, ősz hajú férfiről, az hívja fel a 112-es központi segélyhívót.

KategóriákPOP