Egy hónapra el is rendelte a fiatalkorú O.P.Á. és O.D.T. gyanúsítottak letartóztatását rablás gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság május 4-én – olvasható a Baranya Megyei Főügyészség keddi sajtóközleményében. Egy ezresésrt adta el a zsákmányt az egyik fiú.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak 2020. május elsején délután, egy komlói utca mögötti kertes övezetben egy gyalogosan közlekedő fiút, egy középsúlyos értelmi fogyatékos, 13 éves fiatalt a jobb vállánál meglökték és kirántották a jobb hónalja alá szorított mintegy 12.500 Ft értékű bluetooth hangszóróját és eltulajdonították. A berendezést később O.D.T. gyanúsított 1.000,- Ft-ért eladta egyik ismerősének.

Az ügyészság szerint a bűncselekmény büntetési tétele miatt feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén elszöknének, elrejtőznének. A vádhatóság szerint attól is tartani lehet, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának.

A fenti indokok alapján tartotta szükségesnek és indokoltnak a bíróság a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ülésen jelen nem lévő törvényes képviselőnek 5 munkanap áll rendelkezésre esetleges jogorvoslata bejelentésére.

KategóriákPOP