Talán nem is létezik olyan ember a Földön, aki ne szeretne zenét hallgatni. Bár mindenkinek más az ízlése és eltérőek az igényei, olykor mégis imádunk belefeledkezni a kedvenc dalainkba, és hagyjuk, hogy a hangok betöltsék az elménket és elűzzék a stresszes gondolatokat. A zenehallgatási szokásaink viszont gyökeresen megváltoztak az elmúlt évtizedekben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA digitális hangforrások térhódítása

Igaz, hogy akadnak olyan “régi vágású” zenekedvelők, akik még ma is szívesen veszik elő a vinyl lemezeket és az analóg lejátszókat, a többség azonban már a modernebb technológiák felé kacsintgat. A gyártóknak pedig lépést kell tartaniuk a változó felhasználói igényekkel, és az újabb megoldásokat a termékeikben is alkalmazni kényszerülnek. 

Mindez teljes mértékben megfigyelhető a Stream Audiónál kapható Advance Acoustic termékek esetében is. A francia gyártó ugyanis olyan erősítőket is kínál, melyek lehetővé teszik a digitális hangfájlok lejátszását, akár vezeték nélküli kapcsolatokon keresztül is. 

Ezek a készülékek hálózati lejátszók és erősítők is egyben. Található rajtuk egy Wi-Fi antenna, melyen keresztül akár az otthoni NAS-on tárolt zenefájlokat, akár a népszerű streaming szolgáltatásokat (pl. Spotify, Apple Music, Deezer stb.) is könnyedén elérhetjük. Sőt, még egy Bluetooth-bemenet is helyet kapott a készülékeken, így a megfelelő kiegészítővel az erősítő akár ezen a módon is tud kommunikálni a kompatibilis eszközökkel.

És hát valljuk be, sokkal egyszerűbb és kényelmesebb ilyen módon zenét hallgatni, mint keresgélni a CD- vagy bakelitlemezek között, melyeknek meglehetősen korlátozott a tárolókapacitásuk, és a minőségük sem mindig a legjobb. 

Miért érdemes beruházni egy prémium hangrendszerbe?

Ez a kérdést sokan teszik fel, mondván a laptopnak, mobiltelefonnak van saját hangszórója, lehet kapni Bluetooth hangfalakat és olcsó sztereó berendezéseket is, mi szükség van akkor egy high-end audiorendszerre? 

Nos tény, hogy egy ilyen felszerelés nem létszükséglet, de aki egyszer meghallgatta, hogy mire képes egy prémium berendezés, annak már nem kérdés, hogy miért érdemes beszerezni egyet. 

Egy audiofil erősítő a hozzá való hangfalakkal, a megfelelő kábelezéssel és elhelyezéssel, valamint a szoba akusztikájának kialakításával olyan hangzást produkál, amire egy konzumer termék sohasem lesz képes. 

Hiába tároljuk a kedvenc dalainkat kiváló, tömörítésmentes minőségben az otthoni NAS-rendszerben, vagy streameljük a legmagasabb beállítások mellett, ha nincs egy olyan hangrendszerünk, ami képes ezeket a fájlokat megfelelően megszólaltatni. 

Egy konzumer készüléken hallgatva alig vagy egyáltalán nincs hallható különbség egy agyontömörített mp3 fájl és egy stúdió minőségű felvétel között. 

Nem csupán zenére alkalmas

Az említett Advance Acoustic erősítők a zenehallgatás mellett használhatóak konzolokkal, TV-készülékekkel is, így a filmezéshez és a játékhoz is biztosítva lesz a kiváló hangminőség.

KategóriákINFÓ