A kézszárítók piacán ma már nagyon sok gyártó van jelen, akik számos típust készítenek. Amikor kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbbet, akkor tudnunk kell, hogy melyik mire képes, mik az előnyei és az esetleges hátrányai. És persze az adott környezethez is igazodnia kell, ahova telepítve lesz. Nézzük is meg ezeket egy kicsit közelebbről!

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyre több kézszárítót szerelnek fel

Világszerte trend, hogy egyre többet szerelnek fel ebből a termékből. Ennek megfelelően ma már óriási a választék is. Elég csak megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. kézszárító kínálatát, és láthatóvá válik, miről is írunk.

Ma már olyan készülékeket is beszerezhetünk, melyek a korábbiaknál sokkal kevesebb áramot fogyasztanak, mégis nagyobb teljesítményre képesek. Emellett pedig sokkal jobbak a higiéniai mutatóik is, köszönhetően a HEPA-szűrők és az UV-fény általi fertőtlenítés megjelenésének.

Kézszárító típusok

Először még csak a nyomógombos megoldás volt, melyek nem voltak automatizálva. Egyszerűen megnyomtunk egy gombot, mellyel aktiváltuk a készüléket, ami magától leállt az előre beállított időt követően.

Ezt követően megjelentek a piacon azok a darabok, melyek már szenzorral voltak ellátva, az érintés nélküli használatot lehetővé téve. Ahogy egyre többet tudtak ezek a készülékek, úgy egyre kisebbé is váltak, köszönhetően a technológiai fejlődésnek.

Ma pedig már ott tartunk, hogy a légpengés (azaz airblade) kézszárítók uralják sok esetben a mosdókat. Ezek esetén már nincs szükség a levegő felmelegítésére, így sokkal költséghatékonyabbak. És persze megjelentek a HEPA-szűrők, valamint az UV-fény általi fertőtlenítő megoldások is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kézszárítót?

Az első és talán legfontosabb, hogy milyen környezetben fogjuk használni az eszközt? Más és más megoldásra van szükségünk egy bevásárlóközpont és egy kávézó esetén.

Nagyon forgalmas helyeken fontos, hogy a leggyorsabb, leghigiénikusabb és legstrapabíróbb megoldást válasszuk. Ebben az esetben a szénkefe nélküli légpengés típusok közül válasszunk. Ezek motorja akár 10 évig is problémamentesen képes működni, még sűrű felhasználás mellett is. HEPA-szűrővel és UV fertőtlenítővel vannak ellátva, mely által nagyon higiénikusak. Nagyon gyorsak, ugyanis akár 7-10 másodperc alatt is végezhet vele egy átlagos felhasználó.

A kisebb forgalmú helyekre, mint a kávézók vagy éttermek, érdemes szénkefés motorral szerelt eszközt telepíteni. Ezek akár már 10-15 másodperc alatt is megszárítják a kezet. Mindezt évekig bármilyen meghibásodás nélkül.

Iskoláknál és nem szem előtt található mosdók esetén érdemes rozsdamentes acélból készült, vandálbiztos típusok közül választani.

Ha pedig kevés a hely a mosdóban, akkor válasszunk extra keskeny kézszárító eszközt.

Felszerelésük

Ezek a készülékek szabvány EU dugvillával készülnek és szerelési útmutató is jár hozzájuk, hogy mi magunk is fel tudjuk szerelni őket. Azonban érdemes ezt is szakemberre bízni, főleg, ha a közelben nincs megfelelő áramforrás, és azt is ki kell alakítani.

KategóriákINFÓ