A készen kapható kemencék egy új dimenziót nyitottak a kerti kemencék világában. Letisztult, modern megjelenésük, és mindent elsöprő gyorsaságuk egyértelművé tette, hogy mennyire jól választ az,aki úgy dönt, egy ilyen kemencét telepít a kertjébe.

A cikk a hirdetés után folytatódikDe ahogy a legtöbb kerti sütő esetében, ehhez az eszközhöz is lehet számos olyan kiegészítőt találni, amiknek a beszerzését vagy praktikussági szempontból, vagy az általuk elérhető plusz funkciók miatt érdemes megfontolni. Ezeket közül néhányat mutatunk be most néhányat.

Alfa Forni Multi-Functional Base 100

Ez a multifunkcionális asztal elegendő helyet biztosít az Alfa Forni kemencének, valamint arra is, hogy elő tudd készíteni a megsütni kívánt ételeket. Számos eszköztartóval, tárolóval van ellátva, és még egy sörnyitó is helyet kapott rajta, hogy a szakács számára tényleg minden kényelmi funkciót garantálni tudjon. A mobilitását négy kerék biztosítja, de a stabil sütési pont kiválasztása után ezek közül kettőt le tudsz fékezni.

Neked megvan már a kemencéd, de még hiányzik néhány egyéb eszköz? Nézd meg a Grillplaza.hu Alfa Forni kiegészítőit, ahol rengeteg praktikus kelléket találsz!

Pizzasütő szett

Ez a csomag tulajdonképpen minden szükséges eszközt tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy profi pizzaszakács lehess. Az alapvető dolgokon kívül (mint például a pizzalapát, kesztyű, kötény, stb.) találhatsz benne olyan hasznos felszereléseket is, mint az infravörös hőmérő, sárgaréz tisztítókefe, rozsdamentes parázsterelő fej, recept könyv, vagy éppen a kelesztő doboz. 

BBQ szett

Ezzel a barbecue szettel alkalmassá teheted az Alfa Forni kemencédet arra,hogy valami egészen eltérőt alkoss vele a megszokottól. A csomag tartalmaz:

  • forgatható rácsot, amivel könnyűszerrel ellenőrizheted, hogy hányadán áll éppen a sütés,
  • zsírgyűjtőt, ami megóvja a sütőfelületet és összegyűjti a lecsöpögő zsírt, ami később akár szószok alapanyagául is szolgálhat,
  • csipeszt, amivel könnyen tudod forgatni a húsokat, vagy éppen meggyőződhetsz arról, hogy mindenhol egyenletesen sülnek.

Direkt és indirekt sütés is megvalósítható a szett segítségével, maximálisan elérhető hőmérséklet pedig akár 1000 °C is lehet.

Takaróponyva

Bármennyire is szeretitek a kemencében sült ételeket, előfordul, hogy hosszabb-rövidebb ideig használaton kívül marad a sütő. Ezek alatt a szünetek alatt érdemes letakarni a kemencét, hiszen ezzel rengeteg kellemetlenségtől óvhatod meg. 

Bármennyire is kültérre tervezett eszközről van szó, tanácsos védeni az esőtől és a párától, de kimondottan bosszantó tud lenni a rárakódó por is. Ha nem szeretnéd, hogy folyamatosan nagytakarítással kelljen kezdeni minden sütést, tartsd inkább a kemencét ponyva alatt. 

KategóriákINFÓ