Zárt körben, a sajtó (értsd: a szabad és független sajtó) teljes kizárása mellett, szigorú biztonsági intézkedések között zajlik Esztergomban a Fidesz-frakcióülése. Az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzet (természetesen) “hozzájutott” Orbán Viktor tegnap esti beszédéhez, olvastuk ezt a hírt a 24.hu cikkében. Orbán a Szabad Pécsről is beszélt, illetve a nemrég összefogott független vidéki médiumokról. Persze, nem név szerint említve a lapokat, de teljesen egyértelműen beazonosíthatóan. Az biztos, hogy a vidéki lapok összefogásáról olvasva nem tapsoltak a Karmelitában. FRISSÍTVE!!

A cikk a hirdetés után folytatódikDisclaimer: Hamarosan, terveink szerint még a mai napon véleménycikket írunk Orbán (minket érintő) kijelentéseiről, de ebben a cikkben egyelőre az alábbiakban már csak idézzük a Magyar Nemzet szerint elhangzottakat (amely lapnak az utolsó, vélhetően a Fidesz közvetlen befolyásától mentes időszakában e sorok szerzője külsős munkatársként dolgozott, nagyjából egy éven át).

A Magyar Nemzet Orbán Viktor: Nem engedhetjük, hogy Magyarország sorsáról külföldön döntsenek című cikke (alcím: A SOROS-BIRODALOM ÉS A BRÜSSZELI BÜROKRÁCIA VISSZA AKARJA LÖKNI HAZÁNKAT A GYURCSÁNY-KORSZAKBA) alapvetően azzal foglalkozik, mit mondott Orbán Viktor a Fidesz politikusainak a parlament őszi ülésszaka előtt, ugyanakkor a kormányfő a vidéki szabad sajtóval is foglalkozott, egyrészt (még jobban) a célkeresztbe állítva azokat, köztük a Szabad Pécset, másrészt egyben valószínűleg azt is jelezve, hogy veszélyt éreznek amiatt, hogy a megyei napilapok bekebelezése ellenére maradtak és alakultak a vidéken olyan független médiumok, amelyeket olvasnak az emberek, és amelyeket hiteles hírforrásnak tartanak.

„Politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg” – fogalmazott.

Ezen az oldalon keresztül támogathatja a Szabad Pécset olvasói adománnyal: https://tamogatas.szabadpecs.hu

– Végezetül külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet. Itt persze nem számít a pénz, a diákoknak és pedagógusoknak, kórházaknak járó forrásokat nem adják oda, de a dollárbaloldalt, dollármédiát és „dollárcivileket” kifizetik, mondta a miniszterelnök.

„A magyar szabadságért folytatott küzdelem nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni, hanem itt, Magyarországon, a mi településeinken. A globális elit hívei nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, gondoljunk csak például az irányítás nélküli Budapestre, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik. Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen. Ezeket mind Brüsszelből vagy a Soros-hálózaton keresztül finanszírozzák, helyőrségeket létrehozva ott, ahol a nemzeti erők vannak hatalmon” – közölte Orbán.

Új törvénycsomagot akarnak Orbánék a választások előtt, “a külföldről finanszírozott újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” ellen

FRISSÍTÉS (17.05)

Ahogyan az várható volt ezzel nem ért véget, sőt nagyon hamar újra szóba került a külföldről is támogatást elfogadott civil szervezetek és újságok ügye. Nemrég sajtótájékoztatót tartott a Fidesz, amelyen Kocsis Máté, aki a parlament őszi ülésszakában is a Fidesz frakcióvezetője marad, a Telex beszámolója szerint részleteket is elárult arról, miket terveznek. Többek között azt mondta, hogy “politikai szuverenitásos támadás” szerinte az, hogy „az európai polgárok közös pénzéből a magyar baloldalt pénzelik”: újságokat, internetes felületeket, álcivil szervezeteket, közben meg nem adnak pénzt a tanároknak, és ezért a nemzetbiztonság már foglalkozik is ezzel az üggyel, és „ki fog derülni az igazság”. Abban viszont „egészen biztos”, hogy a Megafon nem külföldi pénzből működik – amit azért is érdekes, mert az elmúlt években a hozzájuk érkező mintegy 8 milliárd forintból ötmilliárd forint (= ötezerszer egymillió forint) áramlott úgy a Megafonhoz, hogy annak forrását nem lehetettt kideríteni. A 24.hu kiváló tényfeltáró cikke a napokban jelent meg a pécsi Trombitás Kristófot vagy éppen Rákay Philipet is a soraiban tudó fideszes propagandista csapatról.

Kocsis most azt mondta a cikk szerint, hogy ősszel “szuverenitásvédelmi törvénycsomagot” is benyújtanak a parlament elé, hogy „megnehezítsék azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják a hazánkat”. Így akarnak borsot törni a „baloldali újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok” orra alá, akik szerinte „amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét.

Ehhez pedig szerinte az Alaptörvényt és Btk.-t is módosítani kell. Emellett szó lesz benne azokról a szervezekről is, akik választáson indulnak, és függetlenül attól, hogy nem pártok, nekik is a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell majd eljárniuk.

KategóriákMETÁL