Egy holland férfi olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy a nő belehalt a sérüléseibe, értesült a hírről a Szabad Pécs. A férfi ezt követően magával is végezni akart, azonnal nem sikerült, de később ő sem élte túl az esetet.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzörnyű családi tragédia történt kedden Abaligeten, aminek egy holland nő az áldozata, értesült az esetről a Szabad Pécs. Lapunk tájékoztatást kért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól az esetről, de egyelőre nem kaptunk a megkeresésünkre választ.

Próbáltuk előbb az önkormányzati hivatalban, majd mobiltelefonján utolérni Ivády Gábort, Abaliget polgármesterét is, de egyelőre nem értük utol. Amint tudunk vele beszélni és információt kapni a rendőrségtől, frissítjük cikkünket. (Frissítés 11.07 Sikerült beszélnünk telefonon cikkünk publikálása után egy-két perccel Ivády Gábor polgármesterrel, aki annyit mondott, hogy hallott a tragikus esetről, de ő hivatalos információval nem rendelkezik az ügyről.)

A rendőrségi honlapon cikkünk készítésekor még nem írtak az ügyről, a publikálással majdnem egyidőben jelent meg a hír az oldalon. 

Az esetről így eleinte csak nem hivatalos értesüléseket szereztünk, de minden forrásunk megbízható, és mindannyian egybecsengően számoltak be arról, hogy mit tudnak az esetről.

Egy holland házaspár abaligeti otthonában történt a tragédia, a férj olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy a nő még a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A férfi ezt követően önkezével akart véget vetni az életének, de a beszámolók szerint a kötél, amelyre fel akarta magát akasztani, elszakadt.

Úgy tudjuk, hogy az idősebb házaspár a közelmúltban költözött Abaligetre, egy szép, takaros házat vettek meg a faluban, valamelyest messzebb a központtól és a barlangtól. A kívülállók keveset tudtak emiatt még róluk, de nem úgy tűnt, hogy rossz lenne köztük a viszony.

A rendőrség a következő közleményt tette ki a Police.hu-ra:

„Egy férfi megölte a feleségét, majd saját magával is végezni próbált. Kórházba szállítását követően ő is belehalt a sérüléseibe.

Abaligeten, az egyik ház alagsorában 2023. október 16-án délelőtt holtan találták az ott lakó 66 éves nőt, 56 éves férjét pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

A szemle és az elsődleges adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a férfi olyan súlyosan bántalmazta a feleségét, hogy a nő a helyszínen életét vesztette, majd saját magával is végezni próbált. A férfi a kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.”

Címkék:
KategóriákPOP