Helyi problémákra helyi megoldást, ez a címe egy csütörtök esti pécsi beszélgetésnek, amelyen az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, az Új Kezdet és a Momentum politikusai vesznek részt, hogy helyi közéleti kérdésekről beszéljenek, esetleg vitatkozzanak.

A cikk a hirdetés után folytatódikElvileg előre regisztrálni is kell az eseményre, de egyrészt ez teljesen abszurd ötlet egy olyan eseményre, amelyen választott tisztségviselők szerepelnek, másrészt szinte biztos, hogy be fogják engedni az érdeklődőket az ellenzéki politikusok beszélgetésére. Aki mégis biztosra szeretne menni, az ITT tud regisztrálni. Az esemény csöütörtökön este hatkor lesz a Corso Hotelben.

A szervező a Republikon Intézet, együttműködve a Mindenki Pécsért Mozgalommal. A pécsi kerekasztal-beszélgetést címe tehát: ?Helyi problémákra helyi megoldást!?.

A Facebookon is létre van hozva az estének egy esemény, ahol a leírásban azt írják, hogy a rendezvényen ?áttekintik? a pécsiek legfontosabb problémáit, az azokra adható válaszokat, és ?szót ejtenek? arról is, hogy az Európai Unió miben tudja erősíteni a helyi közösségek megtartóerejét, a helyi megoldások megtalálását és megvalósítását.

A kerekasztal-beszélgetés felkért résztvevői

Gyimesi Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pécsi elnöke, önkormányzati képviselő

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke, önkormányzati képviselő

Hohn Krisztina, országgyűlési képviselő, Új Kezdet

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke és frakcióvezetője, korábbi önkormányzati képviselő

Kunszt Márta önkormányzati képviselő, Demokratikus Koalíció

Mellár Tamás országgyűlési képviselő, Párbeszéd

Nemes Balázs, szóvivő, az európai parlamenti választás képviselőjelöltje, Momentum

Moderátor: Ungár Tamás újságíró

A Republikon működését 2018-20 között az Európai Unió ?Europe for Citizens” programja támogatja.

KategóriákPOP