A modern építészetben a trapézlemezeket széles körben alkalmazzák, hiszen kiváló az időjárásállóságuk. Általában tetőszerkezetek alapanyaga, de egyre népszerűbb a kertekben is, ahol gyakorta kerítés készül belőle. Cikkünkben megnézzük, hogy miért választhatjuk ezt az alapanyagot kerítésnek és miért lehet előnyös választás?

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tartósság

A lemezek nagyon ellenállóak, így az időjárási viszontagságokat is igen jól viselik. Lehet hó, eső, zápor, felhőszakadás, tűző nap, a kerítés biztosan nem fog károsodni. A trapézlemezeket egy speciális bevonat védi, ennek köszönhetik tartósságukat és ezért nem igényelnek annyi karbantartást sem. 

Könnyű súly

A lemezek rendkívül könnyűek, ami előnyös lehet a telepítés és az építés szempontjából. Csökken az építési idő, ezáltal a munkaerőköltségek sem kerülnek majd annyiba, mint ha például egy fa kerítést szeretnénk felhúzni. Dombos és hegyes vidéken ezek a lemezek könnyedén telepíthetők, könnyebb súlyuk miatt. 

Széles termékválaszték

A lemezeket különféle méretben, vastagságban és színben értékesítik és ez lehetővé teszi a tervezők és a tulajdonosok számára azt, hogy teljesen testreszabják a kerítést, amely így illeszkedik majd az épület stílusához, valamint környezetéhez. Mivel a lemezek egyszerűen kombinálhatók, így változatos mintákat, dizájnokat lehet létrehozni a segítségével. 

Sokoldalú

Azok, akik szeretnék magánéletük pillanatait megőrizni és nem vágynak a szomszédok kutató pillantásaira, azoknak ez az alapanyag kifejezetten ajánlott. Természetesen a helyi építési előírásokat minden esetben figyelembe kell venni. A lemezek között lehet távolságokat hagyni, így könnyedén szabályozható a kilátás és a fényáteresztés is. 

Kreatív alapanyag

A különböző formájú és méretű lemezek igen jól variálhatók, ezért érdekes mintázatokat és textúrákat lehet belőlük létrehozni. A dizájn lehet egyszerű vagy modern, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva.  Ezért is érdemes trapézlemezből kerítést építeni.

Könnyű karbantartás

Mivel az anyagok igen jól ellenállnak a korróziónak és a szennyeződéseknek, ezért egyszerű tisztántartani őket. Egy egyszerű lemosással, tisztítással úgy néz ki majd kerítésünk, mint újkorában. 

A modern technológiákhoz is jól igazodik

Ma már olyan trapézlemezeket is vásárolhatunk, amelyekbe napkollektorokat, illetve esővízgyűjtő rendszereket is integrálhatunk. Ezzel nagyban növelik a kerítés funkcionalitását és környezetbarát jellegét. 

Jól kombinálható

A lemezek igen jól kombinálhatók más anyagokkal. Nemcsak esztétikus megjelenést, hanem praktikus megoldást is biztosítanak a kertek vagy a házak határainak kijelölésére. Rugalmasságuknak és könnyű súlyuknak köszönhetően ezek a lemezek nagyszerűen illeszkednek a nagyvárosi vagy a vidéki környezethez és jól megállják a helyüket a modern építészeti trendek terén is. 

Láthatjuk, hogy a trapézlemezek mellett nagyon sok minden szól, így amikor építkezünk, vagy csak egyszerűen fel szeretnénk újítani kertünket, akkor mindenképpen érdemes ebben a megoldásban is gondolkodni. Nem minden esetben lesz előnyösebb az, ha fából húzzuk fel a kerítést, hiszen annak a karbantartása sokkal bonyolultabb, ráadásul nagyobb kiadással is jár.

KategóriákINFÓ