Egyesek talán úgy látják, hogy az igazság pillanata érkezett el, amikor ma délután, nem sokkal ezelőtt Hoppál Péter, a Fidesz pécsi alapszervezetének elnöke Tokajból posztolt Facebookra. Boldogan szelfizik ugyanis a pécsi Vivat Bacchus énekegyüttes tagjaival. Mi viszont örüljünk inkább annak, hogy végre ilyen jóban lehetnek politikai ellenfelek.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hoppál Péter Tokajban van, a BORUM elnevezésű református borászati konferencián. És, mint kiderült, ott van a Vivat Bacchus énekegyüttes is, természetesen Szentgyörgyváry Péterrel együtt, aki nemrég bejelentette, hogy elindul Pécsett a polgármesteri posztért. Képviselőket nem állít, csak ő maga indul el, előre leszögezte azt, hogy amennyiben megválasztják, ő megpróbál mindenkivel együttműködni. Más kérdés, hogy mit kezd azzal, ha egy pártszövetség vagy koalíció többséget szerez, de ők nem óhajtanak vele együttműködni túl sok mindenben. Mert ilyen helyzet előállhat.

Ez viszont még a jövő zenéje, a jelen viszont arról szól, hogy a Vivat Bacchust nyilvánvalóan jól és régóta ismerő Hoppál Péter boldogan szelfizik az egyik polgármesteri kihívóval. Aki papíron független, és valamiképpen elviekben mindenképpen vetélytársa a Fidesz pécsi polgármesterjelöltjének, Csizmadia Péternek, akit éppen a leginkább talán Hoppál Péter ajánlott a pécsiek figyelmébe.

Hoppál mindenesetre a következőket írta: „Tokaj Hegyalja, Mád: zajlik az idei BORUM – református borászati konferencia, a pécsi Vivat Bacchus Énekegyüttessel! „In vino veritas!”

Hogy ebből, ki, mire gondol, milyen következtetéseket von le, az a saját dolga, de akárhogyan is: Pécsen megvalósulni látszik, legalábbis részben, az, amit oly sokan vágynak ebben az országban: a politikai ellenfelek közti jó kapcsolat.

KategóriákMETÁL