Sajnos Diósgyőrben és Szombathelyen sem fenékig magyar sportmárka az élet. A Mészáros Lőrinc-féle cégnek webshopja még mindig nincs, és márkaboltja sem nyílt meg Budapesten. Gond van?

Sajnos Diósgyőrben és Szombathelyen sem fenékig magyar sportmárka az élet. A Mészáros Lőrinc-féle cégnek webshopja még mindig nincs, és márkaboltja sem nyílt meg Budapesten. Gond van?

A cikk a hirdetés után folytatódik



Már tavasszal hallani lehetett arról, hogy Mészáros Lőrinc zseniális nagyvállalkozó, Magyarország mára talán leggazdagabb, legorbánközelibb és közpénzzel leginkább telepumpált embere új sportmárkával kíván berobbanni a hazai és külföldi piacra. Szinte egy emberként ujjongott fel az örömhírt hallván a dolgozó magyar emberek boldog közössége.

Nyár elején már az is tudott volt, hogy a még se webshoppal, se márkabolttal nem rendelkező újonc Magyar Sportmárka Zrt. 2Rule-ját (ejtsd: Kétrule vagy Turul) választotta a Mészáros által alapított Puskás Akadémián kívül két másik elsőosztályú klub is, a Diósgyőr és a Haladás. Augusztusban a Szabad Pécs megírta, hogy bár külön bejelentés erről nem volt, de Nike-ról 2Rule-ra váltott a PMFC harmadosztályú felnőtt csapata is.

Közben sorra jelentek meg a cikkek a minden jó kezdeményezésbe belerúgni kész sajtóban arról, hogy nem megy minden zökkenőmentesen a Magyar Sportmárka Zrt-nél. (Szerencsére voltak becsületes tollforgatók, akik halált megvető bátorsággal kiálltak az elnyomott Mészáros-birodalom mellett.) Október végén aztán robbant a rózsapatron: Mészáros megvásárolta Kővári Ágnes kisebbségi tulajdonostól tulajdonrészét, Kővári távozott a cég vezetéséből is. Elérkezett az év vége, de se webshop nincs, se a budapesti, Váci utcai üzlet nem nyílt meg, a márka honlapja ezt a furcsa helyzetet tökéletesen alátámasztja.

Hogy a cég egyelőre nem képes minden igényt kielégíteni, arról több jel is árulkodik.

Személyes bekezdés

Itt értünk el addig a pontig, hogy jelezzem, két fiam a PMFC utánpótlásában futballozik. 2016 tavaszán a komplett utánpótlás új NIKE szerelést kapott, a szülőknek ugyan be kellett valamennyivel szállniuk a kisebb korosztályokban, de a költségek nagyobb részét az egyesület állta. Saját tapasztalat, de másoknak is ez a véleménye: kiváló minőségű sportruházatot kaptak a gyerekek a klubtól, egy-egy darabot csak azért kellett cserélni, mert kinőtték. Jó minőség ide vagy oda, a ruházat teljes cseréje már régen aktuálissá vált. Mi szülők nyár óta kész tényként kezeltük, hogy jön a 2Rule. Egyrészt minden magára valamit adó klubnál alapvetés, hogy minden csapat ugyanabban a márkában edz és lép pályára, másrészt minden nem hivatalos információ, ami hozzánk eljutott, az új Mészáros-márka érkezéséről szólt. A héten viszont a szülők azt a tájékoztatást kapták, hogy az utánpótlást januártól az olasz Macron sportszergyártó öltözteti.

Ez a Macron természetesen nem az a Macron!!!!!

Forrás: Le Monde Youtube

A PMFC az önkormányzati tulajdonú PSN Zrt-hez tartozik. Városházi forrásaink megerősítették, vártak a PSN-nél a 2Rule-ra, ameddig várhattak, de lépniük kellett, mert Mészárosék egyelőre nem tudnak akkora mennyiségben és olyan ütemezésben szállítani, amekkorára és ahogy a PMFC-nek szüksége lenne.

A Haladásnál és a Diósgyőrnél is faramuci a helyzet, egyedül a felcsúti Puskás Akadémiánál van minden rendben 2Rule-ügyben. Mondjuk vicces is lenne, ha pont a fejedelmi központban sem tudtak volna mindenkit felöltöztetni talpig ősmadárba.

A Haladás és a Diósgyőr felnőtt csapata mérkőzéseken már hónapok óta 2Ruleban játszik, a klubok honlapján lévő fotók azonban arról árulkodnak, hogy az utánpótláscsapatoknak nem nagyon jut a jóból.

Itt van például november végi utánpótlás meccsekről egy tudósítás a szombathelyi Illés Akadémia (a Haladás utánpótlásközpontja) honlapján, a fotón egyértelműen látszik, hogy míg a Puskás-játékos 2Rule-ban, addig az Illés Akadémia növendéke Adidasban játszik, de ugyanezen az oldalon más, utánpótlásjátékosokat ábrázoló fotókon is a német márka logóját láthatjuk.

Ez bizony egy általunk készített illusztráció. Az eredeti fotó forrása: illesakademia.hu

A Diósgyőr honlapján is sok érdekességre bukkanhatunk, ha a 2Rule után kutakodunk. A legszebb persze a nyitóoldal közepe táján a hosszú 2Rule-os reklámbanner, ami egy nem létező (vagy még nem publikus) Facebook-oldalra mutat.

Ha a legfelső menüsávban végigkattintgatjuk a csapatokat, akkor azt látjuk, hogy a focisták közül a felnőtt játékosoknak jutott 2Rule-mez, de például a tartalékcsapat tagjai közül már csak azoknak, akik rendszeresen játszanak az első osztályú gárdában. Az utánpótlásjátékosok Nike-ban feszítenek a képeken, ahogy a felnőtt női csapat tagjai is.

A márkakeveredés leginkább a női kosárlabdacsapatnál érhető tetten, ebben a december eleji videóban például a játékosok 2Rule-ban, míg az edzők Nike-ban vannak.

A DVTK shopjában csak a régi Nike-mezek kaphatók, viszont meglepő módon a Haladás shopjában elvileg árulnak 2Rule-t, akkor viszont érthetetlen, az utánpótlásnak miért nem jut belőle.

Kíváncsian várjuk, mikor kezd el végre szárnyalni a 2Rule, mert ez a szárnyaszegett vergődés nem méltó Mészáros Lőrinchez, nem méltó Magyarországhoz. Hajrá 2Ruleország, hajrá 2Ruleok!

Nyitóoldali kép és az utolsó gif: Urald a pályát Youtube + Giphy.com

Címkék:
KategóriákMETÁL