Sajnos Diósgyőrben és Szombathelyen sem fenékig magyar sportmárka az élet. A Mészáros Lőrinc-féle cégnek webshopja még mindig nincs, és márkaboltja sem nyílt meg Budapesten. Gond van?

Már tavasszal hallani lehetett arról, hogy Mészáros Lőrinc zseniális nagyvállalkozó, Magyarország mára talán leggazdagabb, legorbánközelibb és közpénzzel leginkább telepumpált embere új sportmárkával kíván berobbanni a hazai és külföldi piacra. Szinte egy emberként ujjongott fel az örömhírt hallván a dolgozó magyar emberek boldog közössége.

A cikk a hirdetés után folytatódikNyár elején már az is tudott volt, hogy a még se webshoppal, se márkabolttal nem rendelkező újonc Magyar Sportmárka Zrt. 2Rule-ját (ejtsd: Kétrule vagy Turul) választotta a Mészáros által alapított Puskás Akadémián kívül két másik elsőosztályú klub is, a Diósgyőr és a Haladás. Augusztusban a Szabad Pécs megírta, hogy bár külön bejelentés erről nem volt, de Nike-ról 2Rule-ra váltott a PMFC harmadosztályú felnőtt csapata is.

Közben sorra jelentek meg a cikkek a minden jó kezdeményezésbe belerúgni kész sajtóban arról, hogy nem megy minden zökkenőmentesen a Magyar Sportmárka Zrt-nél. (Szerencsére voltak becsületes tollforgatók, akik halált megvető bátorsággal kiálltak az elnyomott Mészáros-birodalom mellett.) Október végén aztán robbant a rózsapatron: Mészáros megvásárolta Kővári Ágnes kisebbségi tulajdonostól tulajdonrészét, Kővári távozott a cég vezetéséből is. Elérkezett az év vége, de se webshop nincs, se a budapesti, Váci utcai üzlet nem nyílt meg, a márka honlapja ezt a furcsa helyzetet tökéletesen alátámasztja.

Hogy a cég egyelőre nem képes minden igényt kielégíteni, arról több jel is árulkodik.

Személyes bekezdés

Itt értünk el addig a pontig, hogy jelezzem, két fiam a PMFC utánpótlásában futballozik. 2016 tavaszán a komplett utánpótlás új NIKE szerelést kapott, a szülőknek ugyan be kellett valamennyivel szállniuk a kisebb korosztályokban, de a költségek nagyobb részét az egyesület állta. Saját tapasztalat, de másoknak is ez a véleménye: kiváló minőségű sportruházatot kaptak a gyerekek a klubtól, egy-egy darabot csak azért kellett cserélni, mert kinőtték. Jó minőség ide vagy oda, a ruházat teljes cseréje már régen aktuálissá vált. Mi szülők nyár óta kész tényként kezeltük, hogy jön a 2Rule. Egyrészt minden magára valamit adó klubnál alapvetés, hogy minden csapat ugyanabban a márkában edz és lép pályára, másrészt minden nem hivatalos információ, ami hozzánk eljutott, az új Mészáros-márka érkezéséről szólt. A héten viszont a szülők azt a tájékoztatást kapták, hogy az utánpótlást januártól az olasz Macron sportszergyártó öltözteti.

Ez a Macron természetesen nem az a Macron!!!!!

Forrás: Le Monde Youtube

A PMFC az önkormányzati tulajdonú PSN Zrt-hez tartozik. Városházi forrásaink megerősítették, vártak a PSN-nél a 2Rule-ra, ameddig várhattak, de lépniük kellett, mert Mészárosék egyelőre nem tudnak akkora mennyiségben és olyan ütemezésben szállítani, amekkorára és ahogy a PMFC-nek szüksége lenne.

A Haladásnál és a Diósgyőrnél is faramuci a helyzet, egyedül a felcsúti Puskás Akadémiánál van minden rendben 2Rule-ügyben. Mondjuk vicces is lenne, ha pont a fejedelmi központban sem tudtak volna mindenkit felöltöztetni talpig ősmadárba.

A Haladás és a Diósgyőr felnőtt csapata mérkőzéseken már hónapok óta 2Ruleban játszik, a klubok honlapján lévő fotók azonban arról árulkodnak, hogy az utánpótláscsapatoknak nem nagyon jut a jóból.

Itt van például november végi utánpótlás meccsekről egy tudósítás a szombathelyi Illés Akadémia (a Haladás utánpótlásközpontja) honlapján, a fotón egyértelműen látszik, hogy míg a Puskás-játékos 2Rule-ban, addig az Illés Akadémia növendéke Adidasban játszik, de ugyanezen az oldalon más, utánpótlásjátékosokat ábrázoló fotókon is a német márka logóját láthatjuk.

Ez bizony egy általunk készített illusztráció. Az eredeti fotó forrása: illesakademia.hu

A Diósgyőr honlapján is sok érdekességre bukkanhatunk, ha a 2Rule után kutakodunk. A legszebb persze a nyitóoldal közepe táján a hosszú 2Rule-os reklámbanner, ami egy nem létező (vagy még nem publikus) Facebook-oldalra mutat.

Ha a legfelső menüsávban végigkattintgatjuk a csapatokat, akkor azt látjuk, hogy a focisták közül a felnőtt játékosoknak jutott 2Rule-mez, de például a tartalékcsapat tagjai közül már csak azoknak, akik rendszeresen játszanak az első osztályú gárdában. Az utánpótlásjátékosok Nike-ban feszítenek a képeken, ahogy a felnőtt női csapat tagjai is.

A márkakeveredés leginkább a női kosárlabdacsapatnál érhető tetten, ebben a december eleji videóban például a játékosok 2Rule-ban, míg az edzők Nike-ban vannak.

A DVTK shopjában csak a régi Nike-mezek kaphatók, viszont meglepő módon a Haladás shopjában elvileg árulnak 2Rule-t, akkor viszont érthetetlen, az utánpótlásnak miért nem jut belőle.

Kíváncsian várjuk, mikor kezd el végre szárnyalni a 2Rule, mert ez a szárnyaszegett vergődés nem méltó Mészáros Lőrinchez, nem méltó Magyarországhoz. Hajrá 2Ruleország, hajrá 2Ruleok!

Nyitóoldali kép és az utolsó gif: Urald a pályát Youtube + Giphy.com

Címkék:
KategóriákMETÁL