Súlyos sérüléssel szállították kórházba kedden kora este a mentők azt a pécsi férfit, akinek a lakásában egy gázkészülék felrobbant.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tűzoltók és a rendőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, eloltották a lángokat és kiürítették az ötlakásos társasházat. A gázszolgáltató munkatársai pedig rövid idő alatt kizárták a házat a szolgáltatásból, ezzel megelőzve, hogy újabb robbanás történhessen. Kora este még tartott a műszaki mentés, most, összefoglaló cikkünk megjelentetésekor még nem dőlt el, hogy a ház lakói kedden még hazatérhetnek-e, avagy máshol kell éjszakázniuk – az önkormányzat felajánlotta, hogy azoknak, akik nem tudnak hová menni, biztosítják az éjszakai szállásukat.

 

 

 

A tűzoltóktól kapott információ szerint a robbanás következtében az épület falai megdőltek, ezért egy statikust is hívtak a helyszínre, hogy felmérje, biztonságos-e a visszaköltözés.

Frissítés: később olvasói fotókat is kaptunk az épület állapotáról, amelyet egy újabb cikkben közöltünk. Íme egy belőlük.

 

 

 

 

 

 

A férfi egy önkormányzati bérlakásban élt, egy ideje már özvegyemberként, s egyik szomszédja szerint nem voltak megfelelően karban tartva a gázkészülékei – így elképzelhető, hogy a súlyos sérüléssel járó baleset megelőzhető lett volna kellő odafigyeléssel és gondossággal.

KategóriákMETÁL