PÉCS Nyilatkozott a Szabad Pécsnek dr. Egerszegi Zoltán. A meggyanúsított nővért egyelőre kirendelt védőként képviselő pécsi ügyvéd elmondta, hogy a nő részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett, de szabadlábon védekezhet. Jó ideje dolgozott az egészségügyben, és az sem zárható ki teljesen, hogy már másutt is kevert valamit kollégái kávéjába.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint azt a Szabad Pécs pénteken, a Híradó információjára hivatkozva megírta, a Pécsi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vett egy pécsi ápolónőt, és eljárást indított ellene. Azzal gyanúsítják az egészen közelmúltig a PTE KK Neurorehabilitációs Klinikáján dolgozó nővérkét, hogy a kollégáit ?mérgezhette?, italaikba, kávéjukba, teájukba tudatmódosító szereket kevert. Többen is rosszul lettek ugyanis, mindenféle előzmény nélkül. 

A Szabad Pécs megszólaltatta dr. Egerszegi Zoltán pécsi ügyvédet aki jelenleg kirendelt védőként látja el a 30-as évei elején járó baranyai hölgy védelmét. Az ügyvéd elmondta lapunknak, hogy a rendőrség őrizetbe vétele után, a Pécsi Járásbíróság döntött a fiatal nő előzetes letartóztatásáról. Az elsőfokú, nem jogerős határozat alapján a nő egyelőre szabadlábon védekezhet. A bíró nem találta indokoltnak az előzetes letartóztatását, a volt nővérke ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A határozat amiatt nem jogerős, mert az ügyészség megfellebbezte azt, szerintük előzetesbe kell helyezni. A fellebbezés elbírálása két héten belül megtörténhet.

Dr. Egerszegi Zoltán kérdésünkre azt is elmondta, hogy a nő részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett arról, hogy mit tett. Arra azonban nem adott magyarázatot, hogy miért is tette azt, amit tett.

Jó ideje dolgozott már az egészségügyben a baranyai nő, ezt megerősítette az ügyvéd, és azt is, hogy vizsgálja a hatóság azt is, hogy történhetett-e már korábban is hasonló. Mert nem zárható ki teljesen, hogy már korábban, másutt is kevert valamit a kollégái kávéjába. Az viszont a védő szerint egyértelműen kizárható, hogy a nő kollégáin kívül mások kaphattak-e a nő koktéljából. Arról az ügyvéd érdeklődésünkre sem kívánt semmit mondani, hogy az ápolónő honnan vehette az italokba kevert szereket. Igaz, erről teljesen laikusként is lehetnek az embernek feltételezései, hiszen a hölgy az egészségügyben dolgozik hosszú ideje. A Szabad Pécs azon korábbi, nem hivatalos és nem biztos információját azonban egyértelműen cáfolta dr. Egerszegi Zoltán, hogy a nő családos lenne, s lennének gyerekei.

Azt is nagyon határozottan cáfolta, hogy a nő által bekevert italokat elfogyasztó kollégái életveszélyben lettek volna, ezért is nyomoz súlyos testi sértés gyanújával a rendőrség.

 

KategóriákMETÁL