Egy-két héten belül munkába állnak az új pécsi kukásautók. Újabb hatezer háztartásból viszik el a szelektíven gyűjtött hulladékot.

Egy-két héten belül munkába állnak az új pécsi kukásautók. Újabb hatezer háztartásból viszik el a szelektíven gyűjtött hulladékot.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A brüsszeli bürokraták társadalmi aberrációi szárba szökkenni látszanak: 30 új hulladékszállító járművet szerez be Pécs – tisztán uniós pályázati forrásból, másfél milliárd forintért. Egy mai sajtótájékoztatón Őri László alpolgármester, az influenzás Páva Zsoltot helyettesítve elmondta, egyrészt javul a hulladékszállítás minősége, másrészt a szelektív gyűjtés a dűlőutakon, nehezen megközelíthető helyeken is lehetővé válik. A közbeszerzési eljárás nyertese a pécsi Seres Kft., ami a járművek felépítményét gyártja.

Az új járművek, amelyeket korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású Euro 6 -os motor hajt, Pécs tulajdonába kerülnek, de a Biokom által alapított Délkom fogja használni azokat.

Amint elhangzott, a hétvégén leszállítják a járműveket, azt követően munkába is állnak.

Leitol Csaba, a Délkom ügyvezetője elmondta, több mint tízéves járműveket cserélnek le újakra. A kukásautók nemcsak a papírt és a műanyagot, hanem a zöld hulladékot is képesek lesznek elszállítani. Szinte mindegyik pécsi háztartást be tudják kapcsolni a szelektív gyűjtésbe, de azért marad néhány olyan terület, főleg peremterületek, ahová nem tudnak eljutni így sem. Ott továbbra is marad a gyűjtőpontos gyűjtés.

Seres László, a Seres Kft. tulajdonosa elondta, ők adták a legjobb ár-érték arányú ajánlatot. Edényzetemelő berendezéssel ellátott kisgépeik a szűk utcákból is el tudják vinni a szemetet, a nagyobb járművek a 4-5 köbméteres, gyűjtőponton elhelyezett edényeket is tudják üríteni.

KategóriákMETÁL