A Debreciner elfogott egy levelet, amiben a kormányhű vidéki újságok központi oldalainak szerkesztője tudatja a kollégákkal, hogy Baló György halálhíre nem kerül be a keddi merítésükbe.

A Debreciner elfogott egy levelet, amiben a kormányhű vidéki újságok központi oldalainak szerkesztője tudatja a kollégákkal, hogy Baló György halálhíre nem kerül be a keddi merítésükbe. Egyúttal a helyi szerkesztőkre bízza, hogy ki-ki a saját „vérmérsékletének megfelelően” foglalkozzon az ismert és elismert újságíróval.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A tájékoztatásnak csomagolt, de visszafogott útmutatásként is értelmezhető levélhez a különböző Mediaworks-ös újságok valóban eltérően viszonyultak: a Heves Megyei Hírlap, Komárom-Esztergom megyei 24 óra például címlapon foglalkozik a tévés halálhírével, míg sok más megyei lap, akárcsak a Dunántúli Napló egyáltalán nem említi meg.

Két médiával kapcsolatos hír mégiscsak belefér a Naplóba, egy a központi oldalakra: az Echo TV-nek a Hír TV-be olvadásáról szóló rövid anyagnak csak suvasztottak egy kis helyet a szerkesztők.

A másikról pedig mi is beszámoltunk: Mitzki Ervin, a Dunántúli Napló volt főszerkesztője ugyanazon a napon kapott díjat, ugyanattól a szervezettől, mint egy pécsi médiatermék.

Címkék:
KategóriákMETÁL