Az eddigi legnagyobb vállalására készül a Partizán azzal, hogy a választásokig nyolc városba is ellátogatnak, és ez a vállalás példa nélküli eddig hazánkban. Olyan helyi ügyeknek igyekeznek sajtónyilvánosságot adni, amelyek eddig nem voltak láthatóak országos szinten, és igyekeznek felerősíteni a független és kritikus nyilvánosságot, ezzel is mérsékelve a kormánypropaganda túlsúlyát.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Partizán vezetője annak a szintén példa nélküli médiaegyüttműködésnek, a Helyközi Járatnak, amelynek az Átlátszó, a G7, a Magyar Hang és a Mérce mellett a Szabad Pécs is tagja. Lapunk eddigi, a Helyközi Járatban megjelent cikkeit ITT olvastathatják el.

A Partizán sajtóközleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

A Partizán csapata eddigi legnagyobb vállalására készül: négy héten keresztül, egy kamionba helyezett, mozgó stúdióval olyan körzetekbe látogatunk el, amelyek döntő szerepet tölthetnek be az áprilisi választások kimenetelében. 

Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Hatvan, Tiszaújváros, Balatonfüred és Komárom.

A roadshow-nak kettős célja van: egyfelől, hogy olyan helyi ügyeknek adjon sajtónyilvánosságot, amelyek eddig nem voltak láthatóak országos szinten, másfelől, hogy felerősítse a független és kritikus nyilvánosságot, ezzel is mérsékelve a kormánypropaganda túlsúlyát.

Műsorainkban foglalkozni fogunk az adott térség legfontosabb ügyeivel, a kampány fejleményeivel, illetve olyan társadalmilag és gazdaságilag releváns problémákkal, amelyek meghatározzák majd a következő négy évünket.

A megszokott esti adássávon túl készülünk reggeli műsorral is. Az agitPOP keddtől péntekig minden reggel 7.00-től 9.00-ig jelentkezik kamionstúdiónkból, melyben a napi hírek mellett szó lesz az adott körzet politikatörténetéről és aktuális ügyeiről is, valamint helyet kapnak interjúk, beszélgetések, és minden nap figyelemmel követjük az ukrán háború eseményeit is.

A helyi lakosok megtalálják az adott város meghatározó helyszínén stúdiónkat, az élő adásokon túl közönségtalálkozókat, beszélgetéseket is szervezünk, valamint egy mozgó stáb folyamatosan közvetít az adott körzetből. Gulyás Márton mellett Tóth Jakab és Balogh Zsófi, valamint minden reggel társműsorvezetők (többek között Osváth Zsolt, Sándor Erzsi, Rainer-Micsinyei Nóra, Pumped Gabó, Horváth Kristóf “Színész Bob”) is csatlakoznak a csapathoz.

A 24.hu-val közös, Frontvonal elnevezésű együttműködés márciustól péntekenként jelentkezik a két szervezet műsorvezetőivel, szerkesztőivel és újságíróival, valamint különkiadásban közvetítünk a Békemenetről és az ellenzéki összefogás március 15-i rendezvényéről.

Március 28-tól, visszaérkezve Budapestre egészen a választások utáni hétig folyamatos, élő adásokban reagálunk az eseményekre. 

A választások napján a belvárosi eredményváró helyszín mellett, a 24.hu-val közösen több stúdióból és külső helyszínről tájékoztatjuk a nyilvánosságot az eredményekről.”

KategóriákMETÁL