KOMLÓ – LONDON – Már ?csak? a világ tetejére, a Mount Everestre kell feljutnia az Angliában élő, Komlón nevelkedett Németh Alexandrának, hogy első magyarként teljesítse a Hét csúcs kihívást, a Seven Summits-ot. Alexandra vasárnap Óceania legmagasabb pontjára, a Carstensz pyramidra (4884 méter) ért föl a magyar zászlóval. A Pápua szigetén, Indoneziában lévő hegy Puncak Jayaként is ismert.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom veletek a hírt: március 19-én, vasárnap, helyi idő szerint délután két órakor elértem a Carstensz Pyramid csúcsát (4884 méter), ami a 6. hegye a ‘7 csúcs’ projektnek” – közölte saját Facebook-oldalán hétfőn este Németh Alexandra.

Németh Alexandra (32) Komlón nevelkedett, de immáron hosszú esztendők óta Angliában él és dolgozik, s néhány éve belekezdett egy olyan projektbe, amelyhez hasonlót magyar ember még nem vitt véghez. Az úgynevezett hét csúcs kihívást, a Seven Summits-ot szeretné teljesíteni, a hét kontinens legmagasabb hegycsúcsait szeretné meghódítani. A hét csúcs kihívás során ugyanis külön földrészként számít Dél-Amerika és az Antarktisz is.

A sikeres friss csúcstámadás után Németh Alexandra a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy a Himalájára vezető expedíciója várhatóan 2018 tavaszán lesz majd.

KategóriákPOP