Származásuk miatt bántalmaztak külföldieket az ügyészség véleménye szerint, ezért vádat emeltek ellenük.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ügyészségi közlemény szerint a Pécsi Járási Ügyészség  közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab egyetemistát. 

A sértettek arab származású, jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden folytatnak egyetemi tanulmányokat. 

Az eset 2018 augusztusában történt Pécsett, éjszaka, a későbbi sértettek az utcán egymással arab nyelven beszéltek. Ezt meghallotta két fiatal, a későbbi vádlottak, akik barátaikkal  a közelben ültek a padokon.

Egyikük oda kiáltott nekik, az ügyészség szerint ezt:

?migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!? 

Az arab egyetemisták visszaszóltak, emiatt a csoportból kettem utánuk mentek, majd egyikük az egyik sértettet a mellkasánál fogva megragadta, rángatni kezdte, majd a járdára lökte, de eközben is szidalmazták őket. A sértettnek sikerült felállnia, és elszaladnia. A két magyar fiatal ezután a másik külföldi felé fordult, lökdösték, majd ?acélbetétes bakancsokkal többször megrúgták?. Végül neki is sikerült elmenekülnie, a vádlottak a sértetteket nem tudták utolérni. 

Az ügyészség szerint a két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

KategóriákPOP