?Az erős. A bátor réz aligátor ma távol páhol. Ráhel páholy. Vándortábor. Vándortábor az éjben táncol, Vándortáborba máglya lángol. Odébb is már máglya lobban, szív megdobban, egyre jobban ellen torpanháton a kampó, füstöl a bankó. tűzbe csúszik a sátántangó. Nem kell mankó.” szövegű sorért baromira oda vagyunk. Ja és kérnénk azért abból, amivel lehet ilyen kreatív szöveget írni. A magyar medúzát egy szuper tehetséges pécsi fiatalember, Getto Feri írta.

A cikk a hirdetés után folytatódikDe nem is mondunk többet, hallgassák csak, szuper – a videón nyilván lehetett volna még dolgozni kicsit, de a punkzenének (szerintünk ez is az) úgyis a mondanivalója a lényeg. Az meg nagyon is van az alábbi, tehtséges pécsi fiatal által írt szerzeménynek.

Az alkotók persze unortodox rapnek nevezik A magyar medúzát, de hát miért ültünk annyit annó irodalomórán, ahol azt fejtegettük, hogy mit is akart mondani a költő, ha nem tudunk a szerzőnek legalább egy kicsit ellentmondani, avagy belemagyarázni a saját véleményünket – ami meg jó, ha van.

Ok, nem titkoljuk, el, van még egy másik kedvenc részünk is a szövegben, ez lenne:

?Orbán rezsim,

várja a rezsim.

eszement regiment idegeken táncol,

korrupt politika magához láncol.

eszement regiment,

eszement regiment.

Orbán megment, soros megment,

Költőként játszom a batment.”

 

KategóriákPOP