PÉCSMegcsúszott az autójával, majd hamis bejelentést tett egy pécsi férfi, vádat emeltek ellene, közölte a Baranya Megyei Főügyészség hétfőn.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki ? miután árokba hajtott – valótlan bejelentést tett az esetrl a rendőrségen. 

A férfi 2017 januárjában Kozármislenyben autózott, amikor egy hófúváson megcsúszott, majd az árokba hajtott. A baleset helyszínére érkező rendőrnek a férfi azt mondta, a hófúvásos szakaszon lassított, ekkor azonban észlelte, hogy egy szemből érkező jármű áttér az ő sávjába, ezért lehúzódott, ám a szemből közlekedő miatt az árokba hajtott. 

Az eljárás során azonban megállapították, hogy abban az időszakban más személy, jármű nem közlekedett a helyszínen, a baleset a sebesség helytelen megválasztása miatt következett be.  Azzal, hogy a férfi a rendőrnek olyan büntetőeljárás alapjául szolgáló bejelentést tett, melyről tudta, hogy valótlan, bűncselekményt követett el, mely bűncselekmény a hatóság félrevezetésének vétsége.

KategóriákPOP