PÉCS ? Három évre próbára bocsátotta közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a Pécsi Járásbíróság csütörtökön M. Z. G. vádlottat, közölte pénteken a Pécsi Törvényszék.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi még 2015 decemberében, Miklós-napon, Pécsett, a Kodály Központban egy komolyzenei koncerten vett részt. Délutáén négykor a ruhatárban leadta a kabátját, eközben közölte az ott dolgozó ruhatárossal, hogy a nála lévő táskában bomba van. A ruhatáros átvette a vádlott kabátját, és válltáskáját, s azt elhelyezte, majd a vádlott távozott a helyszínről. A ruhatáros ezt követően értesítette a felettesét.  

Nagyjából 10 perc múlva a vádlott ismét visszament a ruhatárhoz, elkérte a táskáját, hogy abban felejtett valamit, kivette a jegyét, majd visszaadta a táskát, hogy a ruhatáros tegye vissza a kabátjához. Ekkor közölte a vádlott a ruhatárossal, hogy a nála lévő mobiltelefonnal fogja aktiválni a táskában elhelyezett bombát, majd távozott a pulttól, de az épületet nem hagyta el. Ekkor a biztonsági személyzet értesítette a rendőrséget. Ők a vádlottat a helyszínen elfogták, táskájában bombát nem találtak.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, ezért a határozat nem jogerős.

KategóriákMETÁL