Pécs – Egy pécsi nő előzetes letartóztatását rendelte el a Pécsi Járásbíróság csütörtökön. A nőt egyebek mellett súlyos testi sértéssel gyanúsítják, közölte a Pécsi Törvényszék. A gyanú szerint egy olyan idős személyt bántalmazott aki a koránál fogva csak korlátozottan képes magát megvédeni.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz előzetesbe helyezett nő a nyomozás eddigi adatai alapján kedden, Pécsett, a reggeli órákban betört a szomszédjába, a bezárt ajtót ?kirántva?, hogy kirámolja a lakást. A későbbi sértett azonban felriadt a zajra. Jellemző a helyzetre, hogy az idős ember egy lécet azért tartott rendszeresen az ágya mellett, hogy ilyenkor hasznát vegye, sikerült is homlokon ütnie a nőt, de aztán ő is az ágy mellől kapott fel valamit, éppen egy rádió és egy éjjeli lámpa akadt a keze ügyébe, azokkal verte fejbe többször is a még mindig az ágyban fekvő idős sértettet, ezt követően azonban elmenekült a házból. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a fején és az arcán.

A nő a későbbi elfogása során ellenállást tanúsított, sőt az intézkedő rendőröket és a sértettet is életveszélyesen megfenyegette.

Az előzetes letartóztatásról szóló határozat nem jogerős, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

KategóriákPOP